a

Se împlinesc 19 ani de la moartea actorului român

- - 47- 131 vizualizari

 

S-a născut pe 24 ianuarie 1932 la Timișoara iar, după ce încheie studiile IATC – 1956, Silviu Stănculescu începe o lungă carieră de succes la Teatrul de Comedie, dar și în cinematografia românească.

A fost membru al Marii Adunări Naționale, dar și director al Teatrului de Comedie din București. Stănculescu a primit Ordinul Meritul Cultural clasa a IV-a, ”pentru merite deosebite în domeniul artei dramatice.

Filmografie

  • Acțiunea „Autobuzul” (1978)
  • Pentru patrie (1978)
  • Revanșa (1978)
  • Orgolii (1982)
  • Vară sentimentală (1986)
  • Trenul de aur (1986)
  • Liceenii (1986)
  • Pădurea de fagi (1987)
  • François Villon – Poetul vagabond (1987)
  • Mircea (1989)
  • Stare de fapt (1995)
  • Triunghiul Morții (1999)
  • Noi, cei din linia întîi (1986) 
  • Șantaj (1981)
  • Al treilea salt mortal (1980)
  • Un om în loden (1979) 
  • Vlad Țepeș (1979)
  • Ora zero (1979)
  • Din nou împreună (1978)
  • Manole – Meșter valah (1978)
  • Războiul independenței (Serial TV) (1977) –
  • Soldații victoriei / („Soldati svobody”) ep. 3 (1977)
  • Pe aici nu se trece (1975)
  • Capcana (1974)
  • Parașutiștii (1972)
  • Simpaticul domn R (1969)
  • Cerul începe la etajul III (1967)
  • La patru pași de infinit (1964)

Silviu Stănculescu se stinge din viață pe 23 octombrie 1998, la Spitalul ”Victor Babeș”, după o lungă bătălie cu leucemia.

47 recommended
131 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de