a

Dealer de poker: Una dintre noile meserii la modă

- - 231- 340 vizualizari

Dealerul este persoana responsabilă cu distribuirea cărților și gestionarea potului pe durata jocului de poker. Atunci când se joacă for fun, între prieteni, această responsabilitate le revine, pe rând, jucătorilor de la masă, însă în competiții sau în cazinouri, este nevoie de un profesionist. Diferența între un dealer bun și unul slab se face prin capacitatea acestuia de a menține ritmul rapid al jocului.

Școala unui dealer începe, de cele mai multe ori, acasă. Există două abilități pe care trebuie să le dezvolte și anume manevrarea cărților și manevrarea jetoanelor. Pe această bază se vor adăuga, desigur, cunoștințele legate de regulamentul jocului ales. În prezent, cel mai jucat tip de poker este Texas Hold’em.

O altă calitate pe care orice dealer trebuie să o aibă este capacitatea de a gestiona cu tact momentele dificile întâlnite la masa de joc, în momentele în care jucătorii își manifestă frustrarea într-un mod nu tocmai elegant.

Ce trebuie să facă un dealer într-o mână de Texas Hold’em

Nu trebuie să te gândești că dacă vei răsfoi un ghid precum acesta vei putea să devii dealer peste noapte, însă asta nu înseamnă că nu poți începe să faci primii pași pentru a te pregăti pentru această „meserie”.

  1. Amestecarea cărților – Acest proces, aparent simplu, poate genera probleme serioase la masa de joc, dacă nu este făcut ca la carte, din cauza suspiciunilor de trișare care pot apărea. Deși sălile de poker de top dispun de aparate care amestecă automat cărțile, nu toți dealerii se pot bucura de astfel de accesorii, așa că vor trebui să amestece manual cărțile, de minimum 4 ori și să ceară o tăiere de la unul sau de la mai mulți jucători, înainte de a le împărți.
    1. Împărțirea cărților – După ce jucătorii așază blindurile, dealerul trebuie să împartă cărțile, în sensul acelor de ceasornic, pornind de la jucătorul din stânga sa și încheind cu propria mână. Mare atenție ca nu cumva cartea de jos sau cea de unde s-a tăiat să fie văzută de vreunul dintre participanții la joc! Tehnica de distribuire propriu-zisă diferă, în funcție de continent sau de preferințele cazinoului. De exemplu, în SUA se azvârlesc cărțile direct către jucător, în timp ce în Europa, cele două cărți sunt împinse împreună către jucător.
    2. Gestionarea pariurilor – Pe parcursul fiecărei mâini pot exista mai multe sau mai puține runde de pariere. Misiunea dealerului este să se asigură că ceea ce spun jucătorii coincide cu numărul fiselor așezate pe masă. În același timp, dealerul trebuie să se asigure de corectitudinea jocului, per ansamblu. În startul jocului, acțiunea începe cu jucătorul din stânga big blind-ului, iar ulterior, pariurile încep de la jucătorul cel mai apropiat din stânga dealerului care încă mai are cărți.
    3. Întoarcerea cărților – După ce au primit cărțile și au pariat sau au spus pas, jucătorii așteaptă ca dealerul să ardă prima carte și să întoarcă cu fața în sus următoarele 3 cărți din pachet – această etapă este numită „The Flop”. Această tehnică este folosită pentru a evita tentativele de trișare, în cazul în care pachetul ar putea fi marcat. Ulterior, după următoarea rundă de pariuri, dealerul arde încă o carte și apoi o întoarce pe a 4-a cu fața în sus – fază care poartă titulatura de „Turn”. După încă o rundă de pariuri, urmează practic o repetiție a precedentei faze, care se numește „River”.

5. Premierea – După ce s-a încheiat mâna, dealerul trebuie să distribuie potul. Stabilirea câștigătorului și oferirea potului este o treabă relativ ușoară, de cele mai multe ori, însă există și situații ceva mai complexe, cum ar fi situațiile de egalitate în care un jucător a făcut „all-in”, în timp ce alți jucători au mai pariat ulterior, iar cel care este implicat total în joc a remizat cu unul dintre cei care au pariat până la capăt.

Pe lângă toate aceste lucruri, se recomandă ca mâna să se anuleze în momentul în care cineva sesizează faptul că dealerul sau unul dintre jucători a comis o greșeală, pentru a evita orice conflict. La capitolul anunțuri, dealerul trebuie să spună valoarea fiecărui pariu cerut – „raise”.

Persoanele care sunt dornice să înceapă o astfel de carieră sunt sfătuite să se documenteze cu privire la cursuri pentru dealeri la cluburile de poker din țară în care își dorește să activeze. Meseria de dealer de poker nu este una dintre cele mai bine plătite dintre cele din lumea cazinourilor, însă bacșișurile pot rotunji această sumă, făcând astfel meseria destul de atractivă.

231 recommended
340 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »