a

Exchange bun Bucureşti | La ce trebuie să fii atent atunci când schimbi bani ?

- - 182- 527 vizualizari

În ziua de astăzi nu mai este nimic special să întâlneşti oameni care doresc să schimbe lei în alte valute, ori invers. Dacă în vremea comunismului, în România deţinerea oricărui fel de valută era o infracţiune gravă, astăzi este un lucru cât se poate de obişnuit.

Din fericire pentru noi, în ziua de astăzi există o mulţime de bănci care oferă astfel de servicii, dar şi o mulţime de case de schimb valutar acreditate care oferă cursuri foarte bune şi în deplină legalitate. Indiferent că vii în România cu bani străini ori că doreşti să pleci într-o altă ţară vei avea nevoie întotdeauna de un exchange bun Bucuresti.

Indiferent care este motivul pentru care ai nevoie de valută ori pentru care doreşti să schimbi valută în lei, este important să ai în vedere câteva aspecte importante. Iată câteva dintre ele:

  1. Cursul valutar

Indiferent că îi spunem curs de schimb, rata de schimb sau curs valutar, de fapt ne referim la acelaşi lucru, şi anume: un raport care exprimă preţul pe care îl plătim într-o monedă pentru a cumpăra o alta. Este important să ştii că cursul valutar să schimba de la o zi la alta, fiind mai mare sau mai mic. Acesta este influenţat atât de evoluţia pieţei valutare interne, dar mai ales de evoluţia pieţei internaţionale. Dacă pe piaţa internă cursul de schimb este influenţat în mare parte de cerere şi ofertă, dar poate fi influenţat şi de aşteptările investitorilor, pe piaţa internaţională cursul de schimb dintre două monede este influenţat de cererea pentru acele monede, dar şi de aşteptările deţinătorilor privind aprecierea sau deprecierea monedei pe care o deţin (acestea au la baza anumite evoluţii economice, precum creşterea exporturilor, cererea pentru anumite materii prime şi aşa mai departe).

Bineînţeles că fiecare bancă va avea propriul ei curs valutar. Dacă te numeri prinţe cei care consideră că băncile sunt cele mai sigure instituţii pentru a schimba lei în valută ori invers, trebuie să ştii că nu este tocmai aşa. Aşa cum îţi spuneam şi mai devreme avem la dispoziţie o mulţime de case de schimb valutar acreditate şi care funcţionează în deplină legalitate şi care pot oferi chiar un curs mult mai bun decât băncile.

Mai mult decât atât, multe din casele de curs valutar îţi oferă şi posibilitatea de a negocia cursul în funcţia de suma de bani pe care doreşti să o tranzacţionezi. Astfel, în cazul în care ai sume mari de valută pe care doreşti să vinzi sau cumperi poţi obţine un curs mult mai avantajos decât cel afişat.

De asemenea, este important să ştii că atât la bănci cât şi la casele de schimb valutar vei găsi un panou cu două coloane, una pentru CUMPĂRARE şi una pentru VÂNZARE. Astfel, cursul pentru cumpărare este suma de bani pe care o vei primi de la casa de schimb pentru moneda pe care doreşti să o vinzi. Spre exemplu, dacă ai 100 de euro şi cursul de schimb (exprimat în lei) este 4.8740 lei (curs valutar BNR), înseamnă că pentru bănuţii pe care îi ai vei primi 487.40 lei.

Dacă doreşti să vinzi, procedeul este asemănător, dar ai grijă că nu va fi aceeaşi sumă pentru cursul valutar, astfel cursul de vânzare este mai mare decât cea pe care ai primit-o atunci când ai vândut o sută de euro. Spre exemplu, cursul de cumpărare este 4.889 RON şi cursul de vânzare este 4.909 RON. Practic aceştia oferă un curs mult mai bun. 12

Dar ca să fie şi mai clar şi mai uşor de reţinut CUMPĂRAREA semnifică faptul că tu vinzi valută pentru a cumpăra moneda naţională (Leu) şi vinzi moneda naţională (Leu) pentru a cumpăra valută (Euro, Dolari Americani, Lira Sterlină, Franc Elveţian şi aşa mai departe).

Un alt lucru la care trebuie să fii foarte atent este comisionul pe care îl aplica banca sau casa de schimb valutar. Bineînţeles că multe case de schimb valutar nu au comision. Dar nu ne putem baza pe acest aspecT şi trebuie să verificăm cu atenţie acest lucru pentru a nu pierde bănuţi.

Vrei să schimbi bani şi cauţi un exchange bun Bucuresti?

A.G.S. Amanet & Exchange îţi oferă cel mai bun schimb valutar de pe piaţă, cu COMISION 0%! Aceştia sunt prezenţi în 7 locaţii din Bucureşti şi una în Alexandria, Judeţul Teleorman şi oferi servicii de schimb valutar în 6 agenţii din Bucureşti, precum şi în agenţia din Alexandria.

De ce să apelezi la serviciile de schimb valutar al A.G.S. Amanet & Exchange?

  • Asigura cel mai înalt standard de exigenta în securitate, garantând atât siguranţă clienţilor săi, cât sia bunurilor pe care aceştia le deţin. Mai mult decât atât, la cererea clientului verifica valutelor şi înregistrarea seriilor acestora.
  • Asigura un curs valutar în timp real pentru valutele internaţional disponibile, şi anume: Euro (EUR), Dolar (USD), Lira sterlină (GBP) şi Francul elveţian (CHF).
  • De asemenea, poţi verifica disponibilitatea şi poţi beneficia de o cotaţie corectă şi actuală şi pentru monedele mai puţin solicitate, precum: Leva bulgărească (BGN), Lira turcească (TRY) şi Dolarul Canadian (CAD).
  • Îţi oferă posibilitatea negocierii unui curs preferenţial pentru sumele mari atât în agenţii, cât şi la telefon.
  • Posibilitatea rezervării sumei de care ai nevoie, pentru a beneficia de acest serviciu este necesar să anunţi agenţia la care doreşti să tranzacţionezi valută respectivă înainte.

 

 

 

182 recommended
527 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »