Medicul călugăr care oferă consultații gratuite la Mănăstire. Și-a amenajat cabinetul medical la mănăstirea Turnu

- - 89- 3512 vizualizari

Trei zile pe săptămână lucrează ca voluntar la Spitalul Municipal de Urgență din București, este asistent universitar pentru studenții de la Medicină și preot.

Este vorba despre călugărul Pavel, care oferă consultații medicale gratuite oricărui bolnav îi trece pragul. Pentru asta, și-a amenajat cabinetul medical la mănăstirea Turnu. Pavel Minca lucrează fără salariu, trei zile din șapte. Pentru el, acasă înseamnă mănăstirea din Turnu, Prahova, unde a poposit când avea 19 ani.

„M-am îndreptat spre medicină la îndrumarea părintelui Iustin Pârvu. M-a îndrumat către medicină după ce am terminat facultatea de teologie. La Spitalul Universitar am ajuns după terminarea facultății de medicină, în cadrul rezidențiatului”, spune părintele.

Acum studiază pentru doctorat, dincolo de pacienți și de îngrijirea lor și la cabinet și la spital, părintele predă semiologie, ca asistent universitar.

O casă veche de la mănăstire a fost transformată de parinte, împreună cu frații și părintele stareț, în cabinet medical. Niciunui om care vine aici nu i se cer bani.

Mai mult, cabinetul dispune și de ecograf, pe care părintele l-a cumpărat în rate și din banii strânși în perioada rezidențiatului.

”Toate consultațiile și investigațiile la acest cabinet sunt gratuite. Nu necesită nici bilet de trimitere, nici buletin, nici carnet de sănătate”, spune Pavel.

”În România sunt încă medici buni. Sunt încă oameni care doresc ca acest sistem să funcționeze. Și cred că trebuie să îi lpsăm pe oamenii capabili și oamenii care doresc să facă ceva să se ocupe de acest sistem. Trebuie să le acordăm încredere”.

Pe viitor, părintele Pavel își dorește să amenajeze și un cabinet de pediatrie.

89 recommended
comments icon 0 comments
3512 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Lupescu Anca


Bookmark?Remove?

HaiHui în Doi, aventura a doi tineri care au decis să exploreze Asia pentru un an: „Nimic din ceea ce există în Asia de Sud Est nu are nicio legătură cu România sau cu Europa!

-

Andreia și Ionuț Chiperi sunt doi tineri frumoși, curajoși și cu o poveste delicioasă despre o experiență pe care puțini au ocazia să o trăiască. Sătui de rutina de acasă, au decis să își ia un an sabatic în care să exploreze cultura, obiceiurile și stilul de ... Mai mult »

Bookmark?Remove?

Alice Teodorescu, cercetătoare și iubitoare de educație: „Cred că marea provocare pentru tineri acum e să folosească tehnologia ca pe un mijloc deștept de a naviga prin viața, nu ca pe ceva prin care își trăiesc viața”

-

Alice Teodorescu este o tânără pasionată de cultură, identități și, nu în ultimul rând, de animații. A făcut un master de cercetare în studii media la Universitatea din Amesterdam (UVA) și spune că a fost cea mai bună decizie pe care o putea lua. Iubește educa... Mai mult »

Bookmark?Remove?

Alexandru Săvoiu, fost bancher pe Wall Street actual student la Inteligență Artificală în cadrul Stanford: „Dacă ești proactiv și competitiv, America îți oferă numeroase oportunități!”

-

Alexandru Săvoiu este un tânăr pasionat de finanțe, motiv pentru care a ajuns ca după terminarea facultății să devină bancher pe Wall Street. Cu timpul, a realizat că inteligența artificială este domeniul viitorului, așa că va avea nevoie de cunoștințe în aces... Mai mult »

Bookmark?Remove?

Bianca Costin, tânăra pasionată de programare care a făcut internship la Google: „Idealul meu e să lucrez mereu la proiecte în care cred, care pot avea un impact pozitiv în lume”

-

Bianca este o tânără pasionată de informatică și tehnologie A făcut un internship la Google și acum lucrează la un proiect numit Wellcode, care își propune să îi învețe pe tineri programare de la zero. Spune că, indiferent de zona geografică în care te afli, t... Mai mult »