Medicul călugăr care oferă consultații gratuite la Mănăstire. Și-a amenajat cabinetul medical la mănăstirea Turnu

- - 64- 2193 vizualizari

Trei zile pe săptămână lucrează ca voluntar la Spitalul Municipal de Urgență din București, este asistent universitar pentru studenții de la Medicină și preot.

Este vorba despre călugărul Pavel, care oferă consultații medicale gratuite oricărui bolnav îi trece pragul. Pentru asta, și-a amenajat cabinetul medical la mănăstirea Turnu. Pavel Minca lucrează fără salariu, trei zile din șapte. Pentru el, acasă înseamnă mănăstirea din Turnu, Prahova, unde a poposit când avea 19 ani.

„M-am îndreptat spre medicină la îndrumarea părintelui Iustin Pârvu. M-a îndrumat către medicină după ce am terminat facultatea de teologie. La Spitalul Universitar am ajuns după terminarea facultății de medicină, în cadrul rezidențiatului”, spune părintele.

Acum studiază pentru doctorat, dincolo de pacienți și de îngrijirea lor și la cabinet și la spital, părintele predă semiologie, ca asistent universitar.

O casă veche de la mănăstire a fost transformată de parinte, împreună cu frații și părintele stareț, în cabinet medical. Niciunui om care vine aici nu i se cer bani.

Mai mult, cabinetul dispune și de ecograf, pe care părintele l-a cumpărat în rate și din banii strânși în perioada rezidențiatului.

”Toate consultațiile și investigațiile la acest cabinet sunt gratuite. Nu necesită nici bilet de trimitere, nici buletin, nici carnet de sănătate”, spune Pavel.

”În România sunt încă medici buni. Sunt încă oameni care doresc ca acest sistem să funcționeze. Și cred că trebuie să îi lpsăm pe oamenii capabili și oamenii care doresc să facă ceva să se ocupe de acest sistem. Trebuie să le acordăm încredere”.

Pe viitor, părintele Pavel își dorește să amenajeze și un cabinet de pediatrie.

64 recommended
comments icon 0 comments
2193 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Lupescu Anca


Bookmark?Remove?

Bogdan Petrișor, student în anul V la Universitatea din Cambridge: „La primul curs ni s-a spus că dacă am venit la Medicină ca să salvăm vieți, am greșit”

-

Bogdan Petrișor a plecat acum 5 ani din România pentru a își îndeplini un vis. A vrut mereu să studieze în străinătate și pentru că biologia și chimia l-au atras întotdeauna, s-a îndrept către Medicină. La Cambridge, una dintre cele mai prestigioase universită... Mai mult »

Bookmark?Remove?

Mirella Hansen, românca stabilită în Danemarca, devenită director financiar la cea mai mare firmă de retail din Danemarca : „Nu țin minte să-mi fi propus un țel pe care să nu îl fi  atins”

-

Și-a investit majoritatea timpului în carieră și a țintit mereu mai sus: masterate, specializări, atestate. Mirella Hansen a plecat din România în urmă cu 24 de ani. De atunci, nu s-a uitat înapoi. A învățat limba daneză și a început să clădească pas cu pas o ... Mai mult »

Ne dorim să rămâneți alături de noi în continuare!

Echipa Viitorulromaniei are nevoie de acordul dumneavoastra in conformitate cu noile reglementari privind Protectia Datelor (GDPR).
Partenerii nostri folosesc tehnologii precum cookie-uri pe site-ul nostru pentru a ajunge mai usor la voi cu anunturi publicitare personalizate.
Prin acceptarea acestora va bucurați de continut, ne ajutati sa menținem site-ul gratuit si sa ne continuam demersul jurnalistic.

Iti multumim pentru acceptul tau !