Românul cunoscut în toată lumea drept omul care alină durerile. “De fiecare dată când plecăm în ţară şi ne întoarcem aici e un sentiment de parcă ţi se rupe ceva “

- - 49- 16872 vizualizari

Se numește Constantin Tuleașcă, dar oamenii îl știu drept românul care vindecă suferința.

Are 35 de ani, este neurochirurg și a găsit leacul pentru nevralgia de trigemen, adică durerile atroce din zona feței, asemănătoare cu electroșocurile. Constantin a studiat mult, până să găsească metoda prin care durerea să fie alinată fără bisturiu.

De aceea, Academia Naționala de Medicină din Franța l-a premiat în 2016 pentru contribuția sa deosebită în lupta împotriva durerii. Este singurul medic român din istorie onorat cu această distincție, scriu jurnaliștii ProTv, care au vorbit cu medicul român.

Momentan, lucrează în Elveția, în cel mai mare spital universitar, la secția de neurochirurgie Gamma Knife.

Cum funcționeaza metoda de înlăturare a durerii

„Mulți pacienți spun că seamănă cu Tăcerea mieilor. Dau frecvent exemplul ăsta”, spune medicul.

Este vorba despre un aparat cu un cadru de fier, care se fixează pe capul pacientului. Apoi, pacientul este dus în camera numită chiar Gamma Knife, unde tumorile sunt exterminate c raze gamma.

Şi asistentele îl apreciază, iar şeful său, Marc Levivier, spune că “este o persoană excelentă, e foarte uman, e foarte apropiat de pacienţi . Știu ca pacienţii îl plac foarte mult. Sunt foarte fericit să lucrez cu el. E interesat de noi tehnologii , face cercetare pentru teza de doctorat pentru a găsi noi modalităţi de a trata pacienţii. Tuleaşcă demonstrează că viitorul neurochirurgiei e din ce în ce mai noninvazivă, tratament mai confortabil. Cred că are viziune.”

Ana, sotia lui, si Erik, baiețelul de trei ani, îl așteaptă acasă. „De fiecare dată când plecăm în țară și ne întoarcem aici e un sentiment de parcă ți se rupe ceva”. Sunt aproape zece ani de când au plecat din Iași, dar dorul de casă nu ține seamă de timp și nu se estompează. Soția lui este și ea medic chirurg, specializat în oncologie pediatrică.

„Îmi place să cred că fac ceva și pentru România și prin ceea ce fac cred și sper să fac ceva pozitiv asupra oamenilor care sunt în jurul nostru, care intră în contact cu noi și care să rămână cu un feeling pozitiv despre români, despre noi”.

Cei doi colaborează cu medici din România și sunt mereu disponibili atunci când li se cere o părere. Constantin are ambiția de a rămâne în istoria medicinei ca românul care a înlăturat suferința neurologică.

49 recommended
comments icon 0 comments
16872 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Lupescu Anca


Bookmark?Remove?

HaiHui în Doi, aventura a doi tineri care au decis să exploreze Asia pentru un an: „Nimic din ceea ce există în Asia de Sud Est nu are nicio legătură cu România sau cu Europa!

-

Andreia și Ionuț Chiperi sunt doi tineri frumoși, curajoși și cu o poveste delicioasă despre o experiență pe care puțini au ocazia să o trăiască. Sătui de rutina de acasă, au decis să își ia un an sabatic în care să exploreze cultura, obiceiurile și stilul de ... Mai mult »

Bookmark?Remove?

Alice Teodorescu, cercetătoare și iubitoare de educație: „Cred că marea provocare pentru tineri acum e să folosească tehnologia ca pe un mijloc deștept de a naviga prin viața, nu ca pe ceva prin care își trăiesc viața”

-

Alice Teodorescu este o tânără pasionată de cultură, identități și, nu în ultimul rând, de animații. A făcut un master de cercetare în studii media la Universitatea din Amesterdam (UVA) și spune că a fost cea mai bună decizie pe care o putea lua. Iubește educa... Mai mult »

Bookmark?Remove?

Alexandru Săvoiu, fost bancher pe Wall Street actual student la Inteligență Artificală în cadrul Stanford: „Dacă ești proactiv și competitiv, America îți oferă numeroase oportunități!”

-

Alexandru Săvoiu este un tânăr pasionat de finanțe, motiv pentru care a ajuns ca după terminarea facultății să devină bancher pe Wall Street. Cu timpul, a realizat că inteligența artificială este domeniul viitorului, așa că va avea nevoie de cunoștințe în aces... Mai mult »

Bookmark?Remove?

Bianca Costin, tânăra pasionată de programare care a făcut internship la Google: „Idealul meu e să lucrez mereu la proiecte în care cred, care pot avea un impact pozitiv în lume”

-

Bianca este o tânără pasionată de informatică și tehnologie A făcut un internship la Google și acum lucrează la un proiect numit Wellcode, care își propune să îi învețe pe tineri programare de la zero. Spune că, indiferent de zona geografică în care te afli, t... Mai mult »