a

Salina Turda – Una dintre cele mai vizitate obiective turistice din România

- - 42- 101 vizualizari

Salina Turda din județul Cluj este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din România. De la reabilitarea din 2010 sute de mii de turiști plătitori de bilete au vizitat-o, iar anul trecut s-a doborât un nou record.

Autoritățile anunță că vor extinde suprafața destinată publicului – după cum transmite corespondentul Europa FM, Cătălin Suciu. Salina Turda a atins anul trecut un nou record de turişti, fiind înregistraţi peste 600.000 de vizitatori.

Potrivit directorului, Simona Baciu, cei mai mulţi turişti din străinătate provin din Ungaria, Polonia, Spania și Israel. Ea a mai declarat că în prezent se pregătește deschiderea unei alte mine destinate circuitului turistic, ceea ce va dubla capacitatea de vizitare.

Salina a fost reabilitată în 2010 din fonduri europene şi este în acest moment una dintre cele mai mari atracţii turistice ale ţării, având amenajate locuri de joacă pentru copii, zone de sport – minigolf, bowling, biliard, tenis de masă, un lac pe care turiştii se pot da cu barca şi un amfiteatru pentru spectacole, dar şi zone destinate sănătăţii unde oamenii pot veni pentru a trata rinitele, astmul bronşic, infecţiile respiratorii sau alte boli şi afecţiuni.

42 recommended
101 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Lupescu Anca


Bookmark?Remove?

Românul cunoscut în toată lumea drept omul care alină durerile. “De fiecare dată când plecăm în ţară şi ne întoarcem aici e un sentiment de parcă ţi se rupe ceva “

-

Se numește Constantin Tuleașcă, dar oamenii îl știu drept românul care vindecă suferința. Are 35 de ani, este neurochirurg și a găsit leacul pentru nevralgia de trigemen, adică durerile atroce din zona feței, asemănătoare cu electroșocurile. Constantin a studi... Mai mult »

Bookmark?Remove?

Raluca Mureșan, omul care te face să vizitezi România, chiar dacă locuiești aici. A ajuns la New York cu 100 de dolari în buzunar: ”Mi-am demonstrat că se poate”

-

Raluca Mureșan este omul care te-ar face să vizitezi România, chiar dacă locuiești aici. Atât de frumos vorbește despre țara ei și atât este de bună în meseria de ghid turistic. A studiat și a muncit la New York, și a ajuns în America pentru că, spune ea, uitâ... Mai mult »