a

Brașovul își propune să intre în Cartea Recordurilor prin cel mai mare lanț de oameni care citesc

- - 72- 118 vizualizari

Braşovul îşi propune să intre în Cartea Recordurilor prin cel mai mare lanţ de oameni care citesc, sărbătorind astfel şi Centenarul Marii Uniri şi Ziua Internaţională a Cărţii, evenimentul urmând să aibă loc pe 22 aprilie, în centrul municipiului reşedinţă.

Potrivit unui comunicat de presă transmis AGERPRES de organizatori, în ziua de 22 aprilie, cu o zi înainte de Ziua Internaţională a Cărţii, lanţul uman se va desfăşura începând de la clădirea Modarom, pe toată strada Republicii, până în Piaţa Sfatului, iar participanţii vor aduce cu ei cărţi din care vor citi şi pe care le vor schimba cu alţi pasionaţi ai cititului.

Pentru încercarea de a intra în Cartea Recordurilor, acceptată de cei de la Guiness Book, va fi nevoie ca participanţii să citească, cu voce tare, un text pe care organizatorii îl vor pune la dispoziţie şi care se va afla în strânsă legătură cu Marea Unire.

„Ne propunem să strângem laolaltă 5.000 de oameni şi credem că vom reuşi acest lucru. Reacţiile sunt mai mult decât încurajatoare. Avem semnal de la şcoli din Bacău, Iaşi sau Făgăraş că vor veni să participe la evenimentul nostru cu clase întregi de elevi. Sunt oameni care au zis că vor veni pe bicicletă, de peste tot din ţară. Avem semnale de participare din Republica Moldova, din Bucureşti sau chiar din Italia.

Ne dorim să nu adunăm doar cărţi, ne dorim să adunăm cât mai multe experienţe, tocmai pentru că o bibliotecă este cu adevărat valoroasă doar în momentul în care este citită. Ne dorim un centru al oraşului plini de oameni uniţi prin cultură”, a declarat iniţiatorul evenimentului, Alexandru R. Creţu, potrivit comunicatului.

Încercarea de a intra în Cartea Recordurilor a fost acceptată la capitolul Most people in a reading relay, iar recordul actual este de 3.071 de persoane. Evenimentul este organizat Asociaţia C’Art Fest, cu sprijinul Primăriei Braşov şi al altor parteneri. Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă” Braşov este partenerul principal al evenimentului şi va participa cu toţi studenţii instituţiei de învăţământ îmbrăcaţi în uniforme.

De asemenea, Clubul „Corona” Braşov va participa cu toate cluburile din subordine, de la juniori la seniori. Totodată, mai multe companii care îşi desfăşoară activitatea în Braşov şi-au anunţat participarea la eveniment.

72 recommended
118 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »