a

MindConfess sau Andra Arseni: “Feminitatea este atitudine, este fericire și liniște interioară!”

- - 115- 328 vizualizari

Citeam de curând faptul că în esenţa noastră, noi, oamenii, simţim nevoia să se uite cineva la noi. Astfel, ne-am putea încadra în patru categorii, în funcţie de felul privirii sub care vrem să trăim. Prima caută privirea unui număr nesfârşit de ochi anonimi, altfel spus, privirea unui public cât mai larg. În a doua categorie se află cei ce nu pot trăi fără privirea multor ochi familiari. Aceştia sunt neobosiţii organizatori de cockteiluri şi dineuri festive. Ei sunt mai fericiţi decât oamenii din prima categorie, care, atunci când îşi pierd publicul, au sentimentul că luminile s-au stins în sala vieţii lor. Ceea ce, de fapt, se întâmplă fiecăruia într-o zi sau alta. Dimpotrivă, oamenii din categoria a două izbutesc să-şi procure întotdeauna câteva priviri. Urmează apoi categoria a treia, categoria celor ce simt nevoia de a fi mereu sub ochii fiinţei iubite. Situaţia acestora e la fel de primejdioasă ca situaţia celor din prima categorie. De îndată ce ochii fiinţei iubite se vor închide, sala lor se va cufunda în beznă. Şi, în sfârşit, avem a patra categorie, cea mai rară, a celor ce trăiesc sub privirile imaginare ale fiinţelor absente. Aceştia sunt visătorii sau realiștii…

Am înțeles acum cât de important este să te mulțumești cu tine însuți. Să îți fii tu de ajuns!

În interviul ce urmează, vom descoperi o femeie curajoasă, desi, în acest context, este un pleonasm. Femeia, prin esența sa este capabilă de orice, oricât, oriunde. Asta, dacă conștientizează valoarea pe care o are și forța cu care s-a născut. “Feminitatea este atitudine, este fericire și liniște interioară!”, mi-a spus Andra Carmen Arseni de la MindConfess atunci când am invitat-o la dialog.

Pe Andra o știu de relativ scurt timp, dar a intrat în sufletul meu prin naturalețea și prin modul ei de a gândi. Este un om foarte împăciuitor, în pofida firii impunătoare. Are chip de copil, așa cum și ea se descrie, dar nu este nici pe departe naivă. Simte, atinge și vindecă! Așa este acum ea, schimbată la 1600 față de cea care era în urmă cu 10 ani. S-a schimbat fizic, psihic și comportamental, însă nu 100 %. I-au rămas valorile morale pe care părinții ei i le-a insuflat. A pierdut oameni în decursul schimbării ei, dar a câștigat prieteni mai târziu, alte personae decât cele din trecut

Se bucură de natură, de frunzele arămii ale toamnei și de copii. Așa este ea, simplă și complexă! Mi-a arătat o poză cu ea de acum 10 ani și nu mi-a venit să cred. Atât în ipostaza “grăsună”, cât și în ipostaza de acum sunt aceeași ochi umezi ca de căprioară, dar totuși persoane diferite. Nu o spun eu, ci mărtursirile ei. Eu doar o cred pe cuvânt! Ziua, la birou se îmbracă elegant și feminin, iar seara scrie pe blogul ei, cel mai probabil în cea mai comodă pijama. Așa vreau să mi-o imaginez, ca în filme, fiindcă până la urmă, povestea ei este demnă de o ecranizare.

Schimbarea începe cu….vă rugăm să completați.

Schimbarea începe cu schimbarea modului de a gândi, cu schimbarea și înlocuirea programelor de autosabotare care au rulat în existența noastră până în prezent, și cu lecția prețioasă de a privi doar în interiorul propriei persoane.

Cine este Andra?

Am spus întotdeauna că sunt un om simplu și totodată incredibil de complex. Spun complex acum, deși îmi plăcea să spun complicat, căci ideea de perfecțiune mă urmărea în toate formele, sau probabil o urmăream eu pe ea. Sunt o femeie cu trăsături de copil. Pentru mine vârsta este doar un număr care-mi înșiră experiențele alea bune și nebune. Trăiesc din prisma omului-exemplu, cel care a avut așteptari imense de la sine și a reușit abia după ce a înțeles că trebuie să facă totul cu <inima ușoară>, a omului creativ, care și-a abandonat pe rând creațiile, ca mai apoi să realizeze că doar prin ele se poate defini și poate renaște. Sunt omul-terapie, omul-suport și omul-scriitor în viața lejeră de zi cu zi, iar la birou sunt femeia elegantă, de meserie jurist. Îmi place jazz-ul, sunt pasionată de vintage, fashion, artă frumosului și litere.

Cam asta am aflat despre mine pe scurt până acum, ar mai fi multe de spus dar am încercat să mă rezum, deși cu toții avem poveșți care se raportează la romane, cu siguranță. Zi de zi aflu cine sunt într-o formă diferită, ceea ce mă fascinează oarecum.

În viață ne asociem cu un nickname, cu un nume oficial, cu un acronim sau cu un proiect. Tu ai ales ultima variantă. De ce?

Într-adevăr, când vorbesc despre MindConfess vorbesc despre un proiect. De ce? Pentru că este vorba despre experiențele mele de viață, în plan personal și profesional, dincolo de meseria mea. Consider că de multe ori în activitățile noastre de zi cu zi ne cam rătăcim și avem tendința să ne anulăm prin rutină. Am avut blog vreo cincisprezece ani și am scris enorm pentru mine și publicul care mă citea. De vreun an și ceva, de când se produc schimbări majore în viața mea atât în plan mental cât și fizic și profesonal, am primit semne și impulsuri cum că ar trebui să dezvolt partea asta de suport pentru persoanele cu probleme diverse. Fac de ani buni dezvoltare personală și terapii complementare și mă bucur enorm să văd că deschiderea spre autocunoaștere este din ce în ce mai mare.

Am fost dintotdeauna omul bun pentru confesiuni, secrete, revelații și nu am dorit să rămân doar la stadiul de umăr bun de plâns, pentru că în viața noastră oamenii vin și pleacă. Puțini sunt cei care rămân, și mai sunt cei care ne lasă o parte din ei, de multe ori energiile lor negative.

Mi-a luat mult să învăț detașarea, e un capitol greu pentru mine la care încă lucrez, însă prin terapie am găsit soluția potrivită pentru mine de a impune o distanță sănătoasă pentru a putea crea un mediu terapeutic și a oferi oamenilor care vin la mine informațiile de care să se ajute pentru a-și îndeplini misiunea.

MindConfess este despre confesiuni, oameni de tot felul, gânduri și emoții provenite din locuri negre prin care am fost cu toții, despre proiecte și implicare, despre terapie, nutriție, stil, dedicare și implicare.

Care este povestea MindConfess?

MindConfess este o entitate care empatizează enorm cu oamenii suferinzi de o boală grea a sufletului și anume obezitatea.

În lumea în care trăim este trist să știm că este o problemă supusă fenomenului de bullying, care este tratată superficial și întreținută de prejudecăți și etichete. Este partea mea de suflet, a unei fete care a suferit de obezitate infantilă însoțită de anxietate. Am constatat cu tristețe că multă lume are impresia că această afecțiune este o trăsătură dobândită dintr-o alimentație proastă în mod exclusiv, sau că este o chestiune pe care ne-o facem cu mâna noastră. Confirm că de cele mai multe ori e doar un cerc vicios în care dacă intri, conștientizezi greu cum să mai ieși. Din studiile și cercetările făcute de mine și de echipele medicale cu care am lucrat, obezitatea este o boală și trebuie tratată că atare. Un corp greoi și bolnav este o radiografie a unei minți suferinde, a unei persone cu suflet bun și temător și, de cele mai multe ori, este trăsătura definitorie a omului singur.

Astăzi, la ceva timp după ce mi-am acceptat obezitatea, după ce am înțeles-o, mi-am asumat-o, ea a plecat luându-și toate bagajele grele și murdare pe care mi le lăsase. Poate v-ați fi așteptat să spun că am luptat cu ea, însă NU….nu este nevoie să  lupți cu problemele, cu defectele, cu bolile….ele trebuie acceptate și înțelese. Acceptarea nu este o luptă, ci o lecție care te șlefuiește. Călătoria mea a fost una lungă, și după ani buni de recuperare și conectare cu sinele meu, am ajuns să o văd că pe o binecuvântare. Am creat MindConfess să ajut, să înțeleg, căci sunt toate șansele că multe persoane să se regăsească în povestea mea. Adolescenți, adulți și chiar copii, cu toții au nevoie de înțelegere, de ghidare și, nu în ultimul rând, de iubire și acceptare.

Cum ați ajuns să fiți Consilier pentru Dezvoltare Personală?

Un trup sănătos pornește de la o minte sănătoasă, antrenată corect. După ani de lucru cu mine, am reușit să înțeleg de unde pornesc anxietățile, lipsa răbdării și autoînvinovățirea. Lucrez cu mine în continuare, și nu mă voi opri, pentru a avea mereu suficiente resurse să pot ajuta și pe ceilalți. Am fost un om perfecționist, autocritic și care nu își accepta defectele din temeri multiple. Am realizat că este necesar să schimb modul în care gândesc, modul în care trăiesc și anturajele de cele mai multe ori. Duhovnicul meu îmi spunea adesea: “Fiica mea, dacă tu ai căzut din barcă și eșți pe cale să te îneci, nu vei putea salva pe alții dacă nu te vei salva mai întâi pe tine”.

Am început formarea cu oameni și grupuri sociale pe Leadership în Amsterdam, în anul 2004. Pe atunci eram un copil deștept, o fată inteligentă, frumoasă și grăsună. Acolo a început lupta pentru creșterea stimei de sine, deși trupul meu nu mă ajuta prea mult. Pe atunci eram un om fizic sănătos, însă psihic eram îngrozită la fiecare pas. Lucrul cu oamenii m-a ajutat să părăsesc zona de confort, timiditatea și am reluat trainingurile sociale pentru dezvoltare ca și Trainer pentru proiecte de tip Erasmul K1 în care am avut ocazia să formez tineri în diverse programe de dezvoltare pe diverse teme. Am călătorit în multe țări, am cunoscut și m-am conectat cu sute de oameni din întreaga lume. Atunci am realizat că problema majoră este undeva în interior, că tindem să ne agățăm de lucrurile materiale din exteriorul nostru și că nu suntem capabili să ne privim cu atenție în oglindă. Am apelat la dezvoltarea personală într-un moment de răscruce, în care nu știam cine sunt, ce doresc și ce caut. M-au cuprins anxietățile și momentele de singurătate pe care – ba le-am iubit, ba le-am urât. Eram Andra și atât….și deși calitățile mele erau infinite, le închisesem și lor ușa și mă vedeam defectă. Cărțile și poveștile de succes ale altor persoane care fuseseră prin “Iad” m-au făcut să privesc viața cu alți ochi, să vreau mai mult de la mine, să văd că pot și să ajung să înțeleg.

Am devenit Consilier pentru Dezvoltare Personală după ce am spus Adio! obezității și odată cu ea unor prieteni cu care nu rezonam și care își oglindeau neputințele în persoana mea. Așa am început o altă viață, în care în primul rând am știut ce NU îmi doresc și să pot să aflu care îmi sunt nevoile, dar și așteptările. Am învățat care sunt cele mai mari forme de autosabotare și am decis să nu mă mai chinui, să apreciez oamenii de valoare din jurul meu și să eliberez din viața mea pe cei care îmi creează disconfort și iritare, înțelegând ce anume din ei se află în mine și a putea lucra pe acele aspecte.

Am înțeles că disciplina este elementul cheie pentru minte, suflet și trup și că în interior avem toate resursele prin care să ne creionăm realitatea mult dorită. Îmi place să spun că am făcut armata mentală, că orele fixe au devenit prietenele mele. Mai multe despre asta vom discuta dacă veți accesa programul meu personalizat -90.

Din experiența dumneavoastră, unde se pierd femeile în drumul lor spre sau către feminitate?

Femeile se pierd în temeri și nesiguranțe. Din păcate, societatea actuală a interpretat foarte prost conceptul de frumusețe și a distorsionat semnificațiile sale în cele mai neplăcute forme posibile. Au ajuns fetele, adolescentele și femeile să creadă că frumusețea fizică este totul, că trebuie să investească doar în imagine dar nu și în sănătatea lor mentală. Oamenii judecă, rănesc, arată cu degetul și ajungem să vedem lipsa iubirii de sine prin transformări groteșți și operații nereușite. Feminitatea nu se învață, vii cu ea de la Dumnezeu și o cultivi și ai grijă de ea ca de o floare. Feminitatea este atitudine, este fericire și liniște interioară!

Multe femei nu își cunosc atuurile dacă este să vorbim despre imagine, nu le exploatează deloc și, din păcate, asta spune ceva tot despre trăirile interioare și despre ceea ce simt ele față de propria persoană; lipsa de încredere, devalorizare, respingere.

Noi, ca femei nu ar trebui să arătăm bine pentru alții, ci pentru noi, indiferent dacă suntem slabe sau mai pline. Asta nu înțeleg femeile, că frumusețea e dincolo de centimetri și sunt mici trucuri care pot condimenta aspirațiile noastre.

Ce vă aduce zâmbetul într-o zi oarecare?

Primul lucru pe care îl fac dimineața când deschid ochii este să mulțumesc pentru asta, apoi zâmbesc când văd ochii omului iubit plini de afecțiune și lumina soarelui. Îmi place natura, am o sensibilitate aparte pentru frunze și ador copiii. Cel mai inconștient zâmbet al meu se datorează copiilor. Zâmbesc la oameni sinceri și calzi și când închid ochii să meditez.

Ce articol nu ar trebui să lipsească din garderoba unei femei, indiferent de greutate? 

Probabil că vă așteptați să spun, the little black dress, dar este deja un clișeu și clar nu trebuie omis.  Eu am să mă raportez totuși la femeile cu forme, și am să spun că lenjeria de calitate contează enorm. Ea poate să te bage în anonimat sau să te scoată. Eu, una ador lenjeria cu talie înaltă și sutienele cu cupe balconette. Sunt sexy și pregătesc corpul pentru ceea ce urmează a fi purtat pe parcursul zilei. Grijă mare la materiale și măsuri, să fie cele potrivite!

Ce vă recomandă să ne oferiți sfaturi marca MindConfess?

Deși nu întră la CV, experiența mea de plus size girl mă plasează în zona stilistică a sfaturilor pe care le ofer legat de cum ar trebui să se îmbrace persoanele care au ceva kilograme în plus (și nu neapărat puține), disciplina de care am dat dovadă pe parcursul celor 3 ani de slăbire și a programelor de nutriție pe care le-am implementat pentru a-mi găsi un echilibru atât interior cât și exterior.

Am devenit Formator Autorizat în anul 2018, mai apoi Consilier pentru Dezvoltare Personală- Specializare ANC. În perioada 2013-2019 am urmat cursuri de formare și dezvoltare personală, tehnici de eliberare emoțională EFT, Meditație, Constelații Familiale, Terapie Cognitiv-Comportamentală. Între 2016-2018 am urmat Seminarii de tip Grow your Self Esteem atât în România cât și în străînătate.

La ce ar trebui să lucreze mai mult femeile pentru a fi împăcate cu ele însăși?

La partea mentală și stima de sine. Este necesar să ținem cont de faptul că avem de lucru cu noi toată viața noastră și că este de datoria noastră să ne acceptăm dacă dorim să fim acceptate.

Ce proiecte aveți în desfășurare?

Momentan am implementat „PROGRAMUL – 90”. Este experiența mea personală de schimbare a gândirii și a obiceiurilor alimentare, care garantat  vă ajută la o atitudine pozitvă, vă redă tonusul psihic necesar pentru a accepta kilogramele în plus și a-ți lua adio de la ele. Durata programului : 4-5 săptămâni în funcție de metoda personalizată a fiecăruia. Eu recomand cele 90 de zile de suport psihic și nutrițional. Sper din suflet curând să creez un grup suport pentru persoanele care suferă de obezitate în toate formele ei.

MindConfess NU încurajează obezitatea! Îmi doresc un mediu safe, un mediu confortabil, de acceptare și iubire a persoanelor care suferă de această afecțiune tocmai pentru ca ele să găsească puterea și resursele interioare pentru a putea slăbi și a fi mai sănătoase, atât femei cât și bărbați pentru că merită cu toții să nu mai fie blamați și marginalizați.

Ce motto preferat are Andra? Dar MindConfess?

Noi suntem una și aceeași persoană. MindConfess este o parte rezolvată a sufletului meu și a vieții mele și va spune mereu că:“Iubirea începe cu tine!”.

 

 

115 recommended
328 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Teona Gherasim


Bookmark?Remove?

Sabin Costea, născut în Iași, școlit în Franța și om de carieră în managementul hotelier european: „Mă voi întoarce când mă voi simţi pregătit! Aș investi în educație!”

-

Într-o lume plină de alegeri, posibilități și compromisuri, câștigătorii sunt cei care pot lua deciziile care să îi conducă în cea mai bună direcţie . Planurile de viitor și luarea unei hotărâri, cum ar fi alegerea unei cariere presupun căutarea unei universit... Mai mult »

Bookmark?Remove?

Gabriela Soica, despre locul unde designerii vestimentari transformă deșeurile în resurse: ”Respectul pentru Natură reprezintă cea mai bună sursă de inspirație!”

-

Deșeurile pot fi transformate în resurse”, așa și-au spus  Gabriela Stoica și membrii Asociației Mai Bine atunci când au inițiat un proiect 100 % ieșean. REDU, în cadrul căreia Gabriela este director de creație, s-a dezvoltat în urmă cu câțiva ani sub forma un... Mai mult »