a

Alina Elena Nechifor, despre modellingul de calitate în care a investit un deceniu: „Să nu spui mai mult și să oferi mai puțin, ci invers!”

- - 37- 617 vizualizari

Alina Elena Nechifor este o tânără ambițioasă care a pășit în lumea modelling-ului la 16 ani, după ce s-a prezentat la un casting organizat de Bravo Girll și Liviu Ionescu. Lumea sclipitoare a fashion-ului a captat-o definitiv și irevocabil, motiv pentru care, până la împlinirea vârstei majoratului, în palmaresul ei se numărau numeroase concursuri de miss câștigate și o vastă experiență în domeniu. Experiență cimentată și în următorii patru ani. A absolvit Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice din Iaşi, a urmat cursuri de perfecţionare continuă în domeniul PR-ului și la vârsta de 22 de ani și-a luat inima în dinți și a înființat propria agenție de modelling. Curajul tinerei era greu de tradus de cei din breaslă datorită perioadei când a pus bazele ei. În plină criză economică, Alina plăsmuiește First Models, iar anul acesta, copilul ei, așa cum îl și numește, a împlinit 10 ani de activitate.

În acest deceniu a avut mii de colaborări cu nume mari din fashion-ul autohton și cel internațional, a fost aplaudată adesea pentru meritele agenției, însă niciodată nu a zăbovit din drumul ei: căutarea de noi modele talentate.

Lumea se schimbă periodic și Alina mereu a aplecat urechea nevoilor. Pentru că o carieră în modelling este recomandată a fi începută cât mai devreme, antreprenoarea s-a văzut în fața unei noi decizii, respectiv ceea de a plafona vârsta de recrutare. Momentan, în agenția ei edefilează copilași care au împlinit vârsta de 3 ani, care, pe lângă defilat, ședințe de book, apariții TV și crearea unor amintiri, cei mici sunt învățați și reguli de bună conduită morală și le sunt predate lecții din Codul Bunelor Maniere.

La nivel de agenție există marea satisfacție că multe dintre modelele First au reușit să colaboreze cu nume mari din industria noastră sau să ajungă peste hotare, devenind imaginea unor branduri celebre.

Pentru că este într-o continuă căutare de talente, Alina lansează și acum invitația către cei care vor o carieră în acest domeniu.

Despre ceea ce înseamnă proiectul First Models, cum sunt pregătite fetele și copiii agenției să devină faimoși și căutați, aflăm astăzi în exclusivitate de la Alina Elena Nechifor.

Cine este Alina Nechifor?

Alina Nechifor este iubită, este mama unui băiețel, este manager de agenție de modele, este o femeie care încă învață să-și controleze impulsivitățile, dar mai presus de toate, este cea așteptată acasă de doi patrupezi și de minunata ei familia, iar la agenție de un batalion de fete frumoase și istețe. Alina adoră călătoriile și până la aceasta vârstă deja știe că fericirea constă în momente simple, tocmai pentru aceea este nevoie de prezenta ta proprie în propria viață, oricât de ciudat ar suna. Să simți tot ce trăiești și să te bucuri de momente, să nu le ratezi, să nu te autosabotezi.

Cum a luat naștere First Models?

First Models a luat naștere în 2010. Cel mai probabil, acest proiect există acum datorită impulsului și dorinței din acel moment, las totul în virtutea acelei vârste fragede. Aveam totuși 22 de ani. Acum, când mă gândesc retrospectivecă am pus bazele în plină criză mondială, parcă mă admir. De un singur lucru sunt absolut convinsă: am demarat proiectul paradoxal, cu toate temerile și speranțele lumii.

Dacă ar fi să găsiți un singur termen pentru ceea ce faceți acum, care ar fi acela?

Echilibru. Mă împart între First Models și familie și nicicând nu mi s-a părut mai ușor.

Cât de greu v-a fost să vă lansați pe piață?

Ca în orice nou bussines, primii doi ani au fost cruciali! Următorii de asemenea dar vorbim deja de o experiență. Cred că nu este greu să lansezi un nou produs pe piață, ci mai greu este să impresionezi cu el și să reziști.

Cum găsiți modelele? În special ce trăsături căutați?

Suntem într-o căutare continuă de modele! Acoperim foarte multe segmente din domeniu, de aceea diversitatea ne caracterizează. Ne plac modelele cu trăsături ciudate și interesante, dar le iubim și pe cele angelice și extrem de frumoase. Știi cum se spune: Frumusețea este în ochiul privitorului, așa că noi trebuie să ne punem în ochii și nevoile clienților.

Cum v-ați gândit să vă lansați și în lumea celor mici? Iată, susțineți ore de maniere și de dezvoltare personală.

A fost un segment drag nouă, pe care l-am gândit în perspectiva acelor copii frumoși care meritau sa fie văzuți, fotografiați sau filmați. Cursurile noastre ajută și copilașii introvertiți și primim din ce în ce mai multe semnale că ceea ce facem și cursurile noastre îi dezvoltă frumos și armonios și pe alte planuri. A fost o idee bună și ne dorim să o perpetuăm. Sper să mai avem tendințe de creativitate de acest gen.

Ce realizări mari ați putea enumera din cei 10 ani de activitate?

Sunt multe și ar fi nedrept să exemplific ceva! Pentru noi orice job este tratat cu mare respect și importantă! Da, am ajuns să lucrăm cu agenții mari din Milano și Paris sau să avem clienți care lucrează constant cu noi de 10 ani.

Care a fost cel mai mare compliment primit?

Mmm .. mă gândesc. Acum îmi vine în minte un casting foarte important unde erau înscrise peste 50 de modele și din care se alegeau 8 pentru diverse editoarele pentru mari reviste din străinătate. Ei bine, 5 din cele 8 au fost modelele noastre. Asta este o realizare!

Ați avut sute de colaborări. Din ce în ce mai spectaculoase. Câtă psihologie umană încape în Alina pentru a înțelege tot ce vor cei care apelează la dumneavoastră?

Nu știu dacă avem un barometru pentru așa ceva însă eu cred, ca înainte de psihologie, contează să fii un profesionist! Să nu spui mai mult și să oferi mai puțin, ci invers! Apoi respectul pe care cel din fața ta ți-l oferă, să-l simtă și din partea ta.

 

Aveți vreun regret?

Nu!

Ce motto aveți?

Born to be first!

Cum vă vedeți peste alți 10 ani?

La fel de tineri ? glumesc! Dezvoltați mult pe piața internațională, cu un sediu în Milano sau Paris! Vă putem invita deja în 2030 din acea locație să povestim cum au trecut anii!

Un sfat pentru tinerii care vor să investească într-un vis, așa cum și dumneavoastră ați avut?

Să aibă CURAJ să creadă în ei, să facă lucrurile cu profesionalism și să nu se abată de la țelul lor, pentru bucurii de moment!

37 recommended
617 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Teona Gherasim


Bookmark?Remove?

Sabin Costea, născut în Iași, școlit în Franța și om de carieră în managementul hotelier european: „Mă voi întoarce când mă voi simţi pregătit! Aș investi în educație!”

-

Într-o lume plină de alegeri, posibilități și compromisuri, câștigătorii sunt cei care pot lua deciziile care să îi conducă în cea mai bună direcţie . Planurile de viitor și luarea unei hotărâri, cum ar fi alegerea unei cariere presupun căutarea unei universit... Mai mult »

Bookmark?Remove?

Gabriela Soica, despre locul unde designerii vestimentari transformă deșeurile în resurse: ”Respectul pentru Natură reprezintă cea mai bună sursă de inspirație!”

-

Deșeurile pot fi transformate în resurse”, așa și-au spus  Gabriela Stoica și membrii Asociației Mai Bine atunci când au inițiat un proiect 100 % ieșean. REDU, în cadrul căreia Gabriela este director de creație, s-a dezvoltat în urmă cu câțiva ani sub forma un... Mai mult »