a
Fără categorie

Modalități distractive de a simți spiritul Crăciunului

- - 243- 59 vizualizari

Nimic nu ne introduce în spiritul sărbătorilor mai repede decât muzica. Odată ce auzim note familiare, aceleași melodii cu care am crescut, sentimentele calde de Crăciun revin repede. Dar pentru a avea efect maxim, trebuie să ascultăm cea mai bună calitate, clasicele. Și să cântăm împreună dacă e posbil. Câteva dintre cântecele preferate ale multora sunt White Christmas de Bing Crosby, The Christmas Song de Nat King Cole, Holly Jolly Christmas al lui Burl Ives, It’s Beginning to Look a Lot Like Christmas de Bing Crosby și The Most Wonderful Time of the Year, cântat de Andy Williams.

Încă din primele zile ale jocurilor online cu opțiunea multiplayer, a fost întotdeauna distractiv să vedem dezvoltatorii de jocuri implementând sărbători reale sau false în jocurile lor. Adesea acestea luau forma unor evenimente cronometrate, care le permiteau jucătorilor să participe și să obțină diverse puncte sau premii. Unul dintre cele mai bune exemple de acest gen a fost evoluția Animal Crossing și, cel mai recent, în New Horizons. Toate aceste evenimente din joc au ceva special de oferit oricând, dar atunci când vine vorba de sărbători, întotdeauna ating acel punct aparte din mințile și inimile jucătorilor. Foarte eficientă la acest joc, în special, este capacitatea sa de a aduce înapoi fanii care au pus jocul pe pauză pentru o vreme, făcând totodată întoarcerea să se simtă primitoare, aproape ca și cum ar reveni acasă în vacanță, pentru Crăciun. Un alt joc cu atmosferă de Crăciun este slotul Santa’s Wonderland, care a fost lansat în noiembrie anul trecut, ca parte a unui casino online, oferind un gameplay popular și o grafică superioară. Țara Minunilor lui Moș Crăciun se adresează celor care apreciază un joc care conține atât elemente convenționale, cât și originale. Chiar și când nu se declanșează niciun bonus, jocul de bază este  distractiv, dar odată ce wild-urile, scatter-urile sau alte simboluri și caracteristici speciale apar pe role, acesta trece la un nou nivel.

Nimic nu aduce spiritul Crăciunului înapoi în inima ta mai rapid și mai plăcut ca luminile de Crăciun. Casele și copacii obișnuiți sunt transformați în ceva extraordinar. Când apar luminile de Crăciun începi să simți că este o perioadă specială a anului. Te plimbi prin oraș și admiri instalațiile care diferă în funcție de cartier și pe cele masive, care sunt uneori puse în parcuri de către organizațiile comunitare.

Unii susțin că ideea noastră modernă despre Crăciun a început cu adevărat cu nuvela Colind de Crăciun a lui Dickens. Este o poveste care nu îmbătrânește niciodată și nu eșuează nicicum să să ne inducă acest spirit. Teatrele din fiecare oraș de mărime apreciabilă ar trebui să pună în scenă această capodoperă în perioada sărbătorilor, dar e posibil să nu se întâmple chiar așa. Dacă mergi totuși într-un city break în Londra mai ales, mergi și vezi spectacolul. Este genul de poveste umană creată pentru teatrul de acțiune live.

Filmele sunt artă care poate face magie. Și magia este exact lucrul de care avem cu toții nevoie în preajma Crăciunului. Sunt multe filme care ne fac să ne dorim să intrăm efectiv în ambientul lor.

Nu există niciun argument că It’s a Wonderful Life, regizat de Frank Capra, este clasicul film de Crăciun adorat de mulți. Dacă nu l-ai văzut niciodată, nu te gândi că formatul alb-negru nu are un farmec aparte. În ciuda faptului că filmul are peste 75 de ani, rămâne favoritul tuturor vârstelor dintr-un motiv: este plin de lecții de viață și spirit de Crăciun. Nu există cu adevărat nimic mai bun decât să ai un foc în șemineu sau în sobă, să faci niște cacao și să te ghemuiești într-o pătură confortabilă, vizionând acest film acaparat de strălucirea luminilor bradului tău de Crăciun.

Deși doar o mică parte din acțiunea filmului Meet Me in St. Louis are loc în timpul Crăciunului, acesta a fost catalogat drept film de Crăciun din motive întemeiate – Judy Garland apare cântând Have Yourself a Merry Little Christmas. Amplasat în primii ani ai secolului al XX-lea, filmul este despre familia Smith, în special despre Esther, interpretată de Judy Garland. Ei locuiesc în St Louis, unde sunt foarte fericiți. Totul este însă răsturnat când tatăl lui Esther primește o ofertă de muncă în New York și tot prezentul pare a fi demontat. Răsare întrebarea dacă acesta va fi ultimul lor Crăciun acasă.

 

243 recommended
59 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »