Gabriela Szabo împlinește astăzi 42 de ani

- - 22- 206 vizualizari


Gabi Szabo s-a născut la Bistrița, pe 14 noiembrie 1975, și avea să ajungă o atletă de talia mondială.

În 1999 a fost desemnată cea mai bună atletă a lumii și cea mai bună sportivă a Europei. Aceasta a stabilit un record mondial la proba de 2000 de metri, respectiv la cea de 5000 de metri.

A fost descoperită, din întâmplare, la vârsta de 12 ani, într-un cros organizat de școlile locale. Pentru ca, după rezultate excelente la juniori, Szabo să fie medaliată cu aur la JO din 2000. A fost de 4 ori campioană mondială la seniori!

A avut un singur antrenor, pe Zsolt Gyongyossy, cu care s-a și măritat. Szabo s-a retras din sport în 2006 și a primit titlul onorific de Ambasador al turismului Românesc.

22 recommended
comments icon 0 comments
206 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de


Bookmark?Remove?

Schița primei rachete a fost găsită în România

-

  Pentru cei care nu știau, prima schiță a unei rachete în Europa a fost redactată de Conrad Rudoolf Haas, la mijlocul secolului al XIV-lea. Opera a fost redescoperită de către Doru Todericiu, în 1961, care a studiat cu atenție această schiță. Mai e cunos... Mai mult »

Ne dorim să rămâneți alături de noi în continuare!

Echipa Viitorulromaniei are nevoie de acordul dumneavoastra in conformitate cu noile reglementari privind Protectia Datelor (GDPR).
Partenerii nostri folosesc tehnologii precum cookie-uri pe site-ul nostru pentru a ajunge mai usor la voi cu anunturi publicitare personalizate.
Prin acceptarea acestora va bucurați de continut, ne ajutati sa menținem site-ul gratuit si sa ne continuam demersul jurnalistic.

Iti multumim pentru acceptul tau !