Tezaurul descoperit în Satu Mare a ajuns la Muzeul Județean

- - 22- 46 vizualizari


 

Un grup de arheologi au descoperit un tezaur format din 130 de monede de argint, emise undeva în secolul XVII-lea.

Cercetătrul științific Liviu Marta a coordonat echipa de arheologi care a reușit descoperirea la Andrid.

Monedele vechi de peste 300 de ani au fost curățate și evaluate de către experți:

„Între monedele găsite în tezaurul de la Andrid se găsesc creiţari de argint din ultimele decenii ale secolului al XVII-lea.

Pe unul dintre creiţari am reuşit să citesc şi anul emisiei, mai precis 1679. De asemenea, se găsesc emisiuni austriece, din Regatul Ungariei şi Regatul Poloniei. Probabil că există şi emisiuni transilvănene între monedele cu dimensiuni mai mici”, a spus directorul adjunct, Szovs Peter.

Sătmărenii s-au ocupat de studierea zonei pentru că există dovezi clare că acolo există o așezare fortificată, care datează din perioada mijlocie a epocii pietres șlefuite.

22 recommended
comments icon 0 comments
46 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de


Bookmark?Remove?

Schița primei rachete a fost găsită în România

-

  Pentru cei care nu știau, prima schiță a unei rachete în Europa a fost redactată de Conrad Rudoolf Haas, la mijlocul secolului al XIV-lea. Opera a fost redescoperită de către Doru Todericiu, în 1961, care a studiat cu atenție această schiță. Mai e cunos... Mai mult »

Ne dorim să rămâneți alături de noi în continuare!

Echipa Viitorulromaniei are nevoie de acordul dumneavoastra in conformitate cu noile reglementari privind Protectia Datelor (GDPR).
Partenerii nostri folosesc tehnologii precum cookie-uri pe site-ul nostru pentru a ajunge mai usor la voi cu anunturi publicitare personalizate.
Prin acceptarea acestora va bucurați de continut, ne ajutati sa menținem site-ul gratuit si sa ne continuam demersul jurnalistic.

Iti multumim pentru acceptul tau !