a

E cel mai bătrân angajat din România: are 100 de ani

- - 18- 324 vizualizari

 

E vorba despre Badea Ștefan, din Vâlceluța, județul Hunedoara, care – la 100 de ani – urcă dealurile cu lejeritate și prestează meseria de cioban.

”Cu asta m-am ocupat toată viața. De patru ani am și carte de muncă”, a explicat ciobanul. Un om de afaceri din Lupeni l-a angajat pe Badea Ștefan. Emil Părău pe numele său, pe lângă faptul că i-a devenit șef omului, a încercat să-i fure și din secretele longevității sale.

„Eu consider ca a trait așa mult pentru că a facut ceea ce îi place” ”, spune Emil pentru all4romania.eu

„Eu sunt născut în 1917, dar, cum eram acolo în munţi, părinţii mei m-or înregistrat abia în 1919. Aşa se proceda atunci, să-ţi înregistrezi feciorul mai târziu, ca să fie mai în putere când o fi chemat la armată”, a mai explicat bătrânul, care a cerut ajutor de șomaj abia la 91 de ani.

Cât despre secret, Badea Ștefan spune că s-a ferit de alcool mai toată viața: „Nici nu-ţi trăbă vinars să ai poftă de mâncare. Bei apă de izvor şi ţi să face poftă de-mbucat ceva. Aerul ăla de-acolo, apa aia, liniştea aia nu să compară cu nimica. Iară io când îs cu oile întineresc” – ”Eu le duceam la stana conserve, salam. Am aflat ca el nu manca. Se hrănește doar cu alimente sănătoase”, a punctat angajatorul.

18 recommended
324 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Adi Dobre


Bookmark?Remove?

Cândva savantul lui Ceausescu, azi savantul lui Obama

-

România se vede bine din America. Timişoreanul care-i antrenează pe tinerii americani pentru Olimpiadele de Matematică este convins că ţara noastră se află pe un drum bun: „Viitorul României e mai bun decât prezentul”. Răzvan Gelca  (46 de ani) este una dintre... Mai mult »