Doi români care fac istorie în America. El salvează vieți în operații, iar ea, la fel, în dosare din justiție. Povestea de succes a doi români stabiliți în SUA

- - 57- 2595 vizualizari

El salveaza vieti in operatii, iar ea, la fel, in dosare din justitie. Povestea de succes a doi români stabiliți în SUA
Adriana Trandafirescu lucrează în Empire State Building, iar soțul ei este un faimos medic român în New York.
Sunt imaginea României peste ocean, imaginea oamenilor frumoși, care demonstrează că orice este posibil, atunci când îți impui standarde înalte și muncești privind doar la visul pe care îl ai.

Au trei copii pe care îi educă după tradiții românești și reușesc, de cele mai multe ori, să împace și viața de familie și pe cea profesională. Adriana este avocat, iar biroul ei se află în cea mai celebră clădire din Manhattan, la etajul 68.Chiar dacă situația financiară a familiei este una bună, și își permit o casă cochetă, o locuință de vacanță la ocean și un apartament, Adriana nu vine la muncă cu mașina.

Vin numai cu metroul. E ușor și rapid. Mașina o las la intrare în Manhattan”, spune Adriana. Șeful ei știe că e din Românie și spune cu mândrie că Adriana a fost inclusă în 2016 în topul primilor 40 de avocați din New York.

E printre cei mai vechi angajați din companie, deși e cea mai tânără. A lucrat cu români din America și a ajutat tineri sclipitor de la NASA să își ia viza, pe care autoritățile americane o acordă celor cu performanțe deosebită. Pe copiii îi educă în spiritul educației și a studiului.

„Le spun că trebuie să aibă mereu opțiunea să aleagă ce vor cu timpul lor și ce vor în viață. Vor să aibă ceva, să călătorească, să decidă pentru ei, trebuie să învețe. Dacă nu învață, vor avea meserii și poziții în societate în care alții vor decide pentru ei”.

Teo, soțul Adrianei, este chirurg. Predă și face gărzi într-un mare spital din New York. A devenit președintele Asociației Medicilor Români de la New York, iar spitalul în care lucrează a primit și sarcina de a face interviurile pentru angajare cu tinerii rezidenți veniți din toată lumea.

În București, și-a făcut prieteni medici, pe care îi ține la curent cu tot ce e nou în spitalele americane.

Citește presa românească și se informează constant despre ce se petrece aici. Cei doi spun că cel mai mare pariu al României sunt tinerii născuți după 1989, cei care nu au cunoscut comunismul.

Adriana Trandafirescu: “Românii au ce trebuie, au o inteligență nativă au încredere, au ce trebuie!”

Sursă: ȘtirileProtv.

57 recommended
comments icon 0 comments
2595 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Lupescu Anca


Bookmark?Remove?

HaiHui în Doi, aventura a doi tineri care au decis să exploreze Asia pentru un an: „Nimic din ceea ce există în Asia de Sud Est nu are nicio legătură cu România sau cu Europa!

-

Andreia și Ionuț Chiperi sunt doi tineri frumoși, curajoși și cu o poveste delicioasă despre o experiență pe care puțini au ocazia să o trăiască. Sătui de rutina de acasă, au decis să își ia un an sabatic în care să exploreze cultura, obiceiurile și stilul de ... Mai mult »

Bookmark?Remove?

Alice Teodorescu, cercetătoare și iubitoare de educație: „Cred că marea provocare pentru tineri acum e să folosească tehnologia ca pe un mijloc deștept de a naviga prin viața, nu ca pe ceva prin care își trăiesc viața”

-

Alice Teodorescu este o tânără pasionată de cultură, identități și, nu în ultimul rând, de animații. A făcut un master de cercetare în studii media la Universitatea din Amesterdam (UVA) și spune că a fost cea mai bună decizie pe care o putea lua. Iubește educa... Mai mult »

Bookmark?Remove?

Alexandru Săvoiu, fost bancher pe Wall Street actual student la Inteligență Artificală în cadrul Stanford: „Dacă ești proactiv și competitiv, America îți oferă numeroase oportunități!”

-

Alexandru Săvoiu este un tânăr pasionat de finanțe, motiv pentru care a ajuns ca după terminarea facultății să devină bancher pe Wall Street. Cu timpul, a realizat că inteligența artificială este domeniul viitorului, așa că va avea nevoie de cunoștințe în aces... Mai mult »

Bookmark?Remove?

Bianca Costin, tânăra pasionată de programare care a făcut internship la Google: „Idealul meu e să lucrez mereu la proiecte în care cred, care pot avea un impact pozitiv în lume”

-

Bianca este o tânără pasionată de informatică și tehnologie A făcut un internship la Google și acum lucrează la un proiect numit Wellcode, care își propune să îi învețe pe tineri programare de la zero. Spune că, indiferent de zona geografică în care te afli, t... Mai mult »