a

Doi români care fac istorie în America. El salvează vieți în operații, iar ea, la fel, în dosare din justiție. Povestea de succes a doi români stabiliți în SUA

- - 69- 2673 vizualizari

El salveaza vieti in operatii, iar ea, la fel, in dosare din justitie. Povestea de succes a doi români stabiliți în SUA
Adriana Trandafirescu lucrează în Empire State Building, iar soțul ei este un faimos medic român în New York.
Sunt imaginea României peste ocean, imaginea oamenilor frumoși, care demonstrează că orice este posibil, atunci când îți impui standarde înalte și muncești privind doar la visul pe care îl ai.

Au trei copii pe care îi educă după tradiții românești și reușesc, de cele mai multe ori, să împace și viața de familie și pe cea profesională. Adriana este avocat, iar biroul ei se află în cea mai celebră clădire din Manhattan, la etajul 68.Chiar dacă situația financiară a familiei este una bună, și își permit o casă cochetă, o locuință de vacanță la ocean și un apartament, Adriana nu vine la muncă cu mașina.

Vin numai cu metroul. E ușor și rapid. Mașina o las la intrare în Manhattan”, spune Adriana. Șeful ei știe că e din Românie și spune cu mândrie că Adriana a fost inclusă în 2016 în topul primilor 40 de avocați din New York.

E printre cei mai vechi angajați din companie, deși e cea mai tânără. A lucrat cu români din America și a ajutat tineri sclipitor de la NASA să își ia viza, pe care autoritățile americane o acordă celor cu performanțe deosebită. Pe copiii îi educă în spiritul educației și a studiului.

„Le spun că trebuie să aibă mereu opțiunea să aleagă ce vor cu timpul lor și ce vor în viață. Vor să aibă ceva, să călătorească, să decidă pentru ei, trebuie să învețe. Dacă nu învață, vor avea meserii și poziții în societate în care alții vor decide pentru ei”.

Teo, soțul Adrianei, este chirurg. Predă și face gărzi într-un mare spital din New York. A devenit președintele Asociației Medicilor Români de la New York, iar spitalul în care lucrează a primit și sarcina de a face interviurile pentru angajare cu tinerii rezidenți veniți din toată lumea.

În București, și-a făcut prieteni medici, pe care îi ține la curent cu tot ce e nou în spitalele americane.

Citește presa românească și se informează constant despre ce se petrece aici. Cei doi spun că cel mai mare pariu al României sunt tinerii născuți după 1989, cei care nu au cunoscut comunismul.

Adriana Trandafirescu: “Românii au ce trebuie, au o inteligență nativă au încredere, au ce trebuie!”

Sursă: ȘtirileProtv.

69 recommended
2673 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Lupescu Anca


Bookmark?Remove?

Românul cunoscut în toată lumea drept omul care alină durerile. “De fiecare dată când plecăm în ţară şi ne întoarcem aici e un sentiment de parcă ţi se rupe ceva “

-

Se numește Constantin Tuleașcă, dar oamenii îl știu drept românul care vindecă suferința. Are 35 de ani, este neurochirurg și a găsit leacul pentru nevralgia de trigemen, adică durerile atroce din zona feței, asemănătoare cu electroșocurile. Constantin a studi... Mai mult »

Bookmark?Remove?

Raluca Mureșan, omul care te face să vizitezi România, chiar dacă locuiești aici. A ajuns la New York cu 100 de dolari în buzunar: ”Mi-am demonstrat că se poate”

-

Raluca Mureșan este omul care te-ar face să vizitezi România, chiar dacă locuiești aici. Atât de frumos vorbește despre țara ei și atât este de bună în meseria de ghid turistic. A studiat și a muncit la New York, și a ajuns în America pentru că, spune ea, uitâ... Mai mult »