Doi români care fac istorie în America. El salvează vieți în operații, iar ea, la fel, în dosare din justiție. Povestea de succes a doi români stabiliți în SUA

- - 51- 2036 vizualizari


El salveaza vieti in operatii, iar ea, la fel, in dosare din justitie. Povestea de succes a doi români stabiliți în SUA
Adriana Trandafirescu lucrează în Empire State Building, iar soțul ei este un faimos medic român în New York.
Sunt imaginea României peste ocean, imaginea oamenilor frumoși, care demonstrează că orice este posibil, atunci când îți impui standarde înalte și muncești privind doar la visul pe care îl ai.

Au trei copii pe care îi educă după tradiții românești și reușesc, de cele mai multe ori, să împace și viața de familie și pe cea profesională. Adriana este avocat, iar biroul ei se află în cea mai celebră clădire din Manhattan, la etajul 68.Chiar dacă situația financiară a familiei este una bună, și își permit o casă cochetă, o locuință de vacanță la ocean și un apartament, Adriana nu vine la muncă cu mașina.

Vin numai cu metroul. E ușor și rapid. Mașina o las la intrare în Manhattan”, spune Adriana. Șeful ei știe că e din Românie și spune cu mândrie că Adriana a fost inclusă în 2016 în topul primilor 40 de avocați din New York.

E printre cei mai vechi angajați din companie, deși e cea mai tânără. A lucrat cu români din America și a ajutat tineri sclipitor de la NASA să își ia viza, pe care autoritățile americane o acordă celor cu performanțe deosebită. Pe copiii îi educă în spiritul educației și a studiului.

„Le spun că trebuie să aibă mereu opțiunea să aleagă ce vor cu timpul lor și ce vor în viață. Vor să aibă ceva, să călătorească, să decidă pentru ei, trebuie să învețe. Dacă nu învață, vor avea meserii și poziții în societate în care alții vor decide pentru ei”.

Teo, soțul Adrianei, este chirurg. Predă și face gărzi într-un mare spital din New York. A devenit președintele Asociației Medicilor Români de la New York, iar spitalul în care lucrează a primit și sarcina de a face interviurile pentru angajare cu tinerii rezidenți veniți din toată lumea.

În București, și-a făcut prieteni medici, pe care îi ține la curent cu tot ce e nou în spitalele americane.

Citește presa românească și se informează constant despre ce se petrece aici. Cei doi spun că cel mai mare pariu al României sunt tinerii născuți după 1989, cei care nu au cunoscut comunismul.

Adriana Trandafirescu: “Românii au ce trebuie, au o inteligență nativă au încredere, au ce trebuie!”

Sursă: ȘtirileProtv.

51 recommended
comments icon 0 comments
2036 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Lupescu Anca


Bookmark?Remove?

Sevda Memet, medic rezident, câștigătoarea celei mai importante burse MBA la Stanford: „Vreau să mă întorc în România și să creez un centru oncologic de top în Europa de Est”

-

Sevda Memet este medic rezident în Constanța, unde a absolvit Facultatea de Medicină din cadrul  Universităţii Ovidius și a reușit să obțină o bursă MBA (Master of Business Administration) la Universitatea Staford din Statele Unite ale Americii.  Visează să în... Mai mult »

Bookmark?Remove?

Medic stomatolog și mamă pentru mii de copii: „Nu poți iubi pe nimeni fără să te iubești pe tine. Nu poți împărți mâncare dacă tu nu ai suficientă pentru tine”

-

Este medic stomatolog, antrenor de dezvoltare personală, iar în timpul liber se ocupă cu activități de voluntariat. Are ochi strălucitori și o privire caldă. Zâmbește constant. Abia la finalul discuției am realizat că zâmbetul ei nu este condiționat de niciun ... Mai mult »

Bookmark?Remove?

Istoricul Neagu Djuvara a murit la vârsta de 101 ani

-

Marele istoric român Neagu Djuvara a murit la vârsta de 101 ani, conform TVR. Neagu Djuvara s-a născut pe 18 august 1916 (după calendarul vechi; 31 august 1916, după calendarul nou), în București, într-o familie de origine aromână. Neagu Djuvara a devenit în a... Mai mult »

Ne dorim să rămâneți alături de noi în continuare!

Echipa Viitorulromaniei are nevoie de acordul dumneavoastra in conformitate cu noile reglementari privind Protectia Datelor (GDPR).
Partenerii nostri folosesc tehnologii precum cookie-uri pe site-ul nostru pentru a ajunge mai usor la voi cu anunturi publicitare personalizate.
Prin acceptarea acestora va bucurați de continut, ne ajutati sa menținem site-ul gratuit si sa ne continuam demersul jurnalistic.

Iti multumim pentru acceptul tau !