Ariana, românca genială de 13 ani care a fost primită la NASA: „Am învățat să îi respectăm pe cei diferiți de noi, indiferent de rasă, naționalitate sau religie”

- - 19- 1478 vizualizari


Pasionată de tehnologie și astronomie, Ariana a câștigat un concurs organizat de Consiliul Europei la care a participat și și-a preentat viziunea sa despre internet. Anul acesta urmează să ajungă la NASA.

Vorbește fluent două limbi străine, cântă la pian, desenează, face înot, baschet și călărie, iar învățatul este și el o pasiune. În 2018, Ariana urmează să își prezinte la NASA un proiect despre așezări spațiale, scrie Digi24.

„Programul de la NASA ne-a fost prezentat de școala noastră și constă în crearea unei așezări spațiale pentru 10.000 de oameni. Mi-ar plăcea foarte mult să experimentez gravitația și să stau de vorbă cu oameni care au fost în spațiu, aș vrea să îmi explice care sunt cele mai noi tehnologii și ce alte descoperiri științifice au mai făcut. Și mi-aș dori foarte, foarte mult, să văd interiorul unei navete spațiale”, mărturisește Ariana.

Nu știe ce vrea să se facă atunci când va crește, dar spune că e interesată de Univers și vrea să îl înțeleagă.

„Cred că am observat că sunt interesată de Univers în timpul unei excursii în care am fost alături de părinții mei, când mi-a atras atenția o constelație. Atunci le-am spus părinților mei că îmi doresc să devin astronaut, iar ei m-au luat în serios. Și mi-au încurajat curiozitatea și pe măsură ce am învățat mai multe despre Univers, am înțeles cât de vast este”, spune Ariana.

„Cred că întrebările pe care le am cu privire la Univers nu sunt foarte diferite de cele ale celorlalți copii de vârsta mea. Cred că prima și cea mai evidentă este ce alte forme de viață sunt găzduite de Univers, apoi mă gândesc dacă putem cuceri Universul cu tehnologia de astăzi sau ce tehnologii care vor ușura cucerirea Universului vom mai descoperi. Poate fi timpul alterat în vreun fel? Ce este, mai precis, o gaură neagră”.

Ariana a învățat în patru țări diferite și spune că de la școală a învățat să îi respecte pe cei din jur și să nu discrimineze.

„Am început grădinița în Macedonia, iar apoi am continuat-o în București. După aceea am mers în New York, unde am studiat la United Nations International School. După am mers în Madrid, unde am studiat la două școli diferite, Numont și International School of Madrid, iar acum merg la școală în București, la o școală cu o curriculă în limba engleză. De exemplu, la United Nations International School am avut ocazia să studiez alături de copii din toată lumea și am învățat să îi respectăm pe cei diferiți de noi, fie că vorbim despre diferențe de rasă sau de naționalitate sau de religie”, spune Ariana.

Deși limba română nu este prima ei limbă, Ariana iubește România. Este locul în care, de fiecare dată, s-a întors cu drag.

„Părinții mei îmi spun întotdeuna că sunt româncă și că ar trebui să fiu mândră de acest lucru, așa că România îmi este foarte dragă, pentru că am mulți prieteni aici, pentru că am petrecut multe veri aici, în tabere. Una peste alta, sunt mândră de cine sunt și cred că acest lucru este foarte important, să fii mandru de cine ești, chiar și într-o societate globalizată”, conchide fetița de 13 ani.

 

Digi24.

19 recommended
comments icon 0 comments
1478 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Lupescu Anca


Bookmark?Remove?

Sevda Memet, medic rezident, câștigătoarea celei mai importante burse MBA la Stanford: „Vreau să mă întorc în România și să creez un centru oncologic de top în Europa de Est”

-

Sevda Memet este medic rezident în Constanța, unde a absolvit Facultatea de Medicină din cadrul  Universităţii Ovidius și a reușit să obțină o bursă MBA (Master of Business Administration) la Universitatea Staford din Statele Unite ale Americii.  Visează să în... Mai mult »

Bookmark?Remove?

Medic stomatolog și mamă pentru mii de copii: „Nu poți iubi pe nimeni fără să te iubești pe tine. Nu poți împărți mâncare dacă tu nu ai suficientă pentru tine”

-

Este medic stomatolog, antrenor de dezvoltare personală, iar în timpul liber se ocupă cu activități de voluntariat. Are ochi strălucitori și o privire caldă. Zâmbește constant. Abia la finalul discuției am realizat că zâmbetul ei nu este condiționat de niciun ... Mai mult »

Bookmark?Remove?

Istoricul Neagu Djuvara a murit la vârsta de 101 ani

-

Marele istoric român Neagu Djuvara a murit la vârsta de 101 ani, conform TVR. Neagu Djuvara s-a născut pe 18 august 1916 (după calendarul vechi; 31 august 1916, după calendarul nou), în București, într-o familie de origine aromână. Neagu Djuvara a devenit în a... Mai mult »

Ne dorim să rămâneți alături de noi în continuare!

Echipa Viitorulromaniei are nevoie de acordul dumneavoastra in conformitate cu noile reglementari privind Protectia Datelor (GDPR).
Partenerii nostri folosesc tehnologii precum cookie-uri pe site-ul nostru pentru a ajunge mai usor la voi cu anunturi publicitare personalizate.
Prin acceptarea acestora va bucurați de continut, ne ajutati sa menținem site-ul gratuit si sa ne continuam demersul jurnalistic.

Iti multumim pentru acceptul tau !