Fără categorie

Alex, bucătarul român școlit la Berlin și California, care s-a întors în România

- - 10- 111 vizualizari


A ajuns în New York cu o viză de work and travel, cu un job de spălător de vase într-un resort, iar la scurt timp i-a fost oferit un job în bucătărie și de atunci face doar asta.

A studiat la HRC Culinary Academy și a lucrat 6 ani în USA, Berlin în Restaurantul Le Solistes in Waldorf Astoria și în Napa Valley, California la Auberge du Soleil. A ales să plece tocmai pentru că voia să se dezvolte profesional și să călătorească.

Faptul că toată lumea mânca bucătărie pe pâine și că trăgeau în aceeași direcție, i-a dat o energie specială. Uita ușor că este plătit destul de rău și că petrecea peste 12 ore pe zi în restaurant.

Este un lucru pe care aproape oricine îl face din pasiune în anii de început.

„Tata mi-a predat lecția ambiției toată copilăria, însă a început să crească în mine în perioada petrecută în Statele Unite. Poate că a crescut treptat, pe masură ce lucram mai mult, îmi doream mai mult să cresc și să ajung să îmi domin meseria. Curiozitatea e cu mine de când mă știu, cred ca e unealta mea principală”. „New Yorkul a fost primul meu crush, ajunsesem să citesc atât de mult despre pe wikipedia, google, articole sau pasaje din Henry Miller. Mă uitam la pozele cu Manhattanul și mă imaginam acolo! Așa am ajuns cu o viză de work and travel cu un job de dishwasher într-un resort. La scurt timp, după un incident petrecut în restaurant doi dintre bucătari au fost concediați. Mi-a fost oferit un job în bucătărie și am acceptat. De acolo au urmat 6 ani în care am făcut doar asta. Am studiat la HRC Culinary Academy, am lucrat trei ani în USA apoi, anul 2014 l-am petrecut în Berlin ca parte din Restaurantul Le Solistes in Waldorf Astoria. Ultimul an și jumătate l-am petrecut în Napa Valley, California ca parte a renumitului Auberge du Soleil”, spune Alex.

S-a întors în România datorită tatălui său.

„Tata mi-a prezentat România în copilărie. De la Olimp la Sangeorz-Băi. De la Băile Herculane la Sovata, în fiecare vară vedeam ceva nou, îi cunoșteam istoria.În euforia călătoriilor pe care le-am făcut în toți anii am început să mă gândesc la România și la amintirile ce mă leagă de ea”

Apoi, tânărul a trimis o scrisoare de intenție către un grup de locații din România unde a vrut să lucreze, iar prin zeci de discuții și mailuri schimbate, a ajuns să cunoască doi băieți care au avut curajul să pornească într-o aventură alături de el.

„Am ajuns sa cunosc doi tipi care au avut curajul nebun de a începe un proiect de la zero într-un domeniu străin lor, lucru pe care de obicei nu îl încurajez, dar frumusețea locului, potențialul enorm și deschiderea au fost factorii care m-au făcut să aleg Atra Doftana”, spune Alex.

Citește interviul integral pe Repatriot.ro

10 recommended
comments icon 0 comments
111 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Lupescu Anca


Bookmark?Remove?

Sevda Memet, medic rezident, câștigătoarea celei mai importante burse MBA la Stanford: „Vreau să mă întorc în România și să creez un centru oncologic de top în Europa de Est”

-

Sevda Memet este medic rezident în Constanța, unde a absolvit Facultatea de Medicină din cadrul  Universităţii Ovidius și a reușit să obțină o bursă MBA (Master of Business Administration) la Universitatea Staford din Statele Unite ale Americii.  Visează să în... Mai mult »

Bookmark?Remove?

Medic stomatolog și mamă pentru mii de copii: „Nu poți iubi pe nimeni fără să te iubești pe tine. Nu poți împărți mâncare dacă tu nu ai suficientă pentru tine”

-

Este medic stomatolog, antrenor de dezvoltare personală, iar în timpul liber se ocupă cu activități de voluntariat. Are ochi strălucitori și o privire caldă. Zâmbește constant. Abia la finalul discuției am realizat că zâmbetul ei nu este condiționat de niciun ... Mai mult »

Bookmark?Remove?

Istoricul Neagu Djuvara a murit la vârsta de 101 ani

-

Marele istoric român Neagu Djuvara a murit la vârsta de 101 ani, conform TVR. Neagu Djuvara s-a născut pe 18 august 1916 (după calendarul vechi; 31 august 1916, după calendarul nou), în București, într-o familie de origine aromână. Neagu Djuvara a devenit în a... Mai mult »

Ne dorim să rămâneți alături de noi în continuare!

Echipa Viitorulromaniei are nevoie de acordul dumneavoastra in conformitate cu noile reglementari privind Protectia Datelor (GDPR).
Partenerii nostri folosesc tehnologii precum cookie-uri pe site-ul nostru pentru a ajunge mai usor la voi cu anunturi publicitare personalizate.
Prin acceptarea acestora va bucurați de continut, ne ajutati sa menținem site-ul gratuit si sa ne continuam demersul jurnalistic.

Iti multumim pentru acceptul tau !