a
Fără categorie

(P) Există sau nu job-ul ideal ? Poate ca nu, dar sigur exista jobul cu satisfactia materiala maxima si stres minim !

- - 256- 30 vizualizari

Cu toții ne dorim să avem parte de job-ul ideal, iar pentru fiecare dintre noi definiția acestuia este diferită. Fie că ne-ar plăcea unul mult mai bine plătit, cu un program mai relaxat, mai multe libere, și multe altele, cert este că de fiecare dată când ne angajăm avem anumite cereri pe care ni le-am dori satisfăcute. De cele mai multe ori, din păcate, din dorința de a avea parte de un salariu lunar recurgem însă la multe sacrificii și susținem răspicat că nu există job-ul idea. Oare așa să fie însă? Hai să vedem cum ar trebui să fie, în opinia specialiștilor, un job perfect, și dacă nu cumva există pe undeva un angajator care să îți ofere toate aceste avantaje.

Să te ajute să te dezvolți

În afară de siguranța unui salariu bun, un job care să fie considerat ideal ar trebui să te ajute să evoluezi permanent. Fiecare zi pe care o petreci la locul de muncă ar trebui să fie ca un pas înainte în dezvoltarea ta. În acest fel vei avea parte de multe satisfacții, mai multă încredere în tine pentru că nu vei simți niciun moment că ești doar un mic roboțel care execută niște sarcini și atât.

O echipă, nu doar un grup de persoane care lucrează

Colectivul în cadrul căruia îți desfășori activitatea contează enorm. Gândește-te bine, vei petrece alături de ei câteva ore bune pe zi, așa că este important să aveți o relație frumoasă de colaborare. Cu cât aceștia sunt mult mai dispuși să te ajute la nevoie – mai ales la început, când încă nu ai experiența necesară, care sunt ca o adevărată familie, nici nu vei simți că lucrezi, ci vei adora timpul petrecut la job. Această afirmați este cu atât mai mult valabilă în cazul în care ai optat pentru un job de model online, de exemplu. Un studio profesionist îți va oferi o întreagă echipă care să fie alături de tine pe acest drum. Inca din primele zile de angajare vom reusi, datorita seriozitatii si respectului sa iti castigam increderea, și te vei convinge rapid că ai făcut cea mai bună alegere.

Satisfacții financiare

De ce să ne ascundem după deget și să nu recunoaștem că satisfacțiile financiare sunt importante pentru noi? Chiar și acele persoane care afirmă din răsputeri că nu sunt materialiste, recunosc faptul că banii sunt necesari pentru a avea parte de un trai decent zilnic. Dar avem nevoie și de altceva, nu doar de a ne duce zilele de la un salariu la altul. Prin urmare, încearcă să găsești acel job care să îți ofere satisfacții financiare frumoase, care să îți permită să îți hrănești și sufletul, nu doar trupul.

Cum știi care este job-ul perfect pentru tine

Există numeroase meserii în această lume, și fiecare dintre noi are propriile abilități care să îl ajute să fie potrivit pentru fiecare dintre ele. Dacă încă nu știi cum să alegi un job care să te mulțumească, avem și de această dată unele sugestii.

Pasiunea sau pregătirea?

În unele cazuri, pregătirea de specialitate contează mult. Dar parcă și mai mult este importantă pasiunea ta pentru acel domeniu. Atunci când îți cauți un job trebuie să te ghidezi și după ceea ce îți face plăcere să faci. Chiar dacă să zicem, din anumite motive ai urmat Facultatea de Matematică, dar tu ești mai atras de partea de scris, nimic nu te oprește să nu îți cauți un job care să te ajute să îți urmezi pasiunea.

Nu căuta neapărat colective mari

Dacă pentru tine contează enorm atmosfera de la locul de muncă, atunci colectivele mari nu sunt pentru tine. Cel mai bine ar fi să optezi pentru o echipă alcătuită din maxim 50 de persoane, de vârste apropiate cu a ta. Aveți mult mai multe puncte comune și îți va fi mai ușor să te integrezi. În plus, chiar vei avea impresia că și partea ta de activitate contribuie mai mult la rezultatul final al proiectului, decât dacă ai fi doar unul dintre cei 200 de inși care colaborează pentru a încheia cu bine o anumită sarcină de lucru. Evident, a fost doar un exemplu.

Încearcă să fii deschis/ă la provocări!

Cu toții ne dorim să ne ducem la serviciu cu zâmbetul pe buze, să revenim acasă în aceeași notă optimistă, să avem un salariu bun, un colectiv în care ne simțim ca într-o mare familie și multe altele. Din păcate, nu întotdeauna reușim să ni se îndeplinească toate aceste dorințe, și de cele mai multe ori este chiar din vina noastră! Încă nu suntem pe deplin deschiși provocărilor, iar un bun exemplu în acest sens este un job care pare tabu pentru mulți, cel de model de succes.

De cele mai multe ori persoanele care lucrează în acest domeniu nu sunt privite cu ochi buni, iar acest job este înconjurat de multe mituri și prejudecăți. De fapt, lucrurile sunt complet diferite, iar dacă am încerca să aflăm informații direct de la sursă, am rămâne surprinși. Chiar poate fi încadrat la categoria de ”job ideal”, pentru că te ajută să te dezvolți, să capeți mai multă încredere în tine, îți îmbunătățește abilitățile de comunicare, inclusiv în limba engleză, ai parte de satisfacții financiare mari chiar și atunci când nu ai experiența necesară.

De asemenea, într-un studio profesionist vei lucra pe bază de contract perfect legal, ți se vor plăti taxele și impozitele către stat, și să nu uităm nici de faptul că o întreagă echipă colaborează pentru ca tu să te descurci perfect!

Dar, indiferent dacă optezi sau nu pentru un job de model de succes, recomandarea de mai sus rămâne valabilă: fii mai deschis/ă la provocări și lucruri bune ți se vor întâmpla!

256 recommended
30 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »