Volumul „Epoca Bronzului in Podisul Sucevei”, premiat de Academia Romana

- - 7- 35 vizualizari


Volumul „Epoca Bronzului in Podisul Sucevei” al cercetatorului stiintific Bogdan Petru Niculica, editat de Muzeul Bucovinei, a obtinut in acest an premiul „Vasile Parvan” al Academiei Romane, a anuntat, luni, directorul institutiei muzeale sucevene Emil Ursu.

”Muzeul Bucovinei din Suceava, cel mai important operator cultural al judetului, s-a impus in peisajul publicistic romanesc printr-un program editorial care a fost an de an tot mai ambitios. Astfel, institutia muzeala suceveana a incercat sa adune sub egida sa lucrari stiintifice relevante pentru cultura si stiinta romaneasca si internationala”, a mentionat Ursu.

El a aratat ca recunoasterea valorii volumelor editate de Muzeul Bucovinei o reprezinta, printre altele, faptul ca sase dintre volumele publicate intre anii 2005 – 2015 au fost onorate cu premiile Academiei Romane.

Conform regulamentului celui mai inalt for stiintific romanesc, acordarea acestor premii ”constituie recompense morale si materiale pentru lucrari originale, de inalta valoare, realizate individual sau colectiv, care pun in evidenta creativitatea autorilor si contribuie semnificativ la progresul culturii”.

Printre premiile Academiei Romane acordate in acest an se numara si lucrarea „Epoca Bronzului in Podisul Sucevei” de Bogdan Petru Niculica, volum publicat sub egida Editurii Karl A. Romstorfer a Muzeului Bucovinei Suceava.

Volumele editate de Muzeul Bucovinei, premiate de Academia Romana, sunt ”Teritoriul Nord-Est carpatic in a doua jumatate a primului mileniu crestin”, 2005, de Mugur Andronic – premiul ”Dimitrie Onciul” in 2007; ”Pictura murala din nordul Moldovei – modificari estetice si restaurare”, 2007, de Oliviu Boldura – premiul ”George Oprescu” in 2009; ”Catalogul colectiei Romstorfer. Ceramica monumentala”, 2008, de Paraschiva Victoria Batariuc – premiul George Oprescu in 2010; ”Simion Florea Marian, Botanica poporana romana”, vol. I (A – F). Editie critica ingrijita de Aura Bradatan, 2008 – premiul ”Simion Florea Marian”, in 2010 (acordat d-nei Aura Bradatan pentru editia critica); ”Iasii in secolele XV-XVIII. Elemente de topografie istorica”, 2012, de Catalin Hriban – premiul ”Nicolae Iorga” in 2014; Mesajul eshatologic al spatiului liturgic crestin, 2013, de Gabriel Herea – premiul ”George Oprescu” in 2015 si ”Epoca Bronzului in Podisul Sucevei”, 2015, de Bogdan Petru Niculica – premiul ”Vasile Parvan”, in 2017. AGERPRES/(AS – autor: Silvia Marcu, editor: Nona Jalba)

7 recommended
comments icon 0 comments
35 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Lupescu Anca


Bookmark?Remove?

Sevda Memet, medic rezident, câștigătoarea celei mai importante burse MBA la Stanford: „Vreau să mă întorc în România și să creez un centru oncologic de top în Europa de Est”

-

Sevda Memet este medic rezident în Constanța, unde a absolvit Facultatea de Medicină din cadrul  Universităţii Ovidius și a reușit să obțină o bursă MBA (Master of Business Administration) la Universitatea Staford din Statele Unite ale Americii.  Visează să în... Mai mult »

Bookmark?Remove?

Medic stomatolog și mamă pentru mii de copii: „Nu poți iubi pe nimeni fără să te iubești pe tine. Nu poți împărți mâncare dacă tu nu ai suficientă pentru tine”

-

Este medic stomatolog, antrenor de dezvoltare personală, iar în timpul liber se ocupă cu activități de voluntariat. Are ochi strălucitori și o privire caldă. Zâmbește constant. Abia la finalul discuției am realizat că zâmbetul ei nu este condiționat de niciun ... Mai mult »

Bookmark?Remove?

Istoricul Neagu Djuvara a murit la vârsta de 101 ani

-

Marele istoric român Neagu Djuvara a murit la vârsta de 101 ani, conform TVR. Neagu Djuvara s-a născut pe 18 august 1916 (după calendarul vechi; 31 august 1916, după calendarul nou), în București, într-o familie de origine aromână. Neagu Djuvara a devenit în a... Mai mult »

Ne dorim să rămâneți alături de noi în continuare!

Echipa Viitorulromaniei are nevoie de acordul dumneavoastra in conformitate cu noile reglementari privind Protectia Datelor (GDPR).
Partenerii nostri folosesc tehnologii precum cookie-uri pe site-ul nostru pentru a ajunge mai usor la voi cu anunturi publicitare personalizate.
Prin acceptarea acestora va bucurați de continut, ne ajutati sa menținem site-ul gratuit si sa ne continuam demersul jurnalistic.

Iti multumim pentru acceptul tau !