a

Volumul „Epoca Bronzului in Podisul Sucevei”, premiat de Academia Romana

- - 10- 48 vizualizari

Volumul „Epoca Bronzului in Podisul Sucevei” al cercetatorului stiintific Bogdan Petru Niculica, editat de Muzeul Bucovinei, a obtinut in acest an premiul „Vasile Parvan” al Academiei Romane, a anuntat, luni, directorul institutiei muzeale sucevene Emil Ursu.

”Muzeul Bucovinei din Suceava, cel mai important operator cultural al judetului, s-a impus in peisajul publicistic romanesc printr-un program editorial care a fost an de an tot mai ambitios. Astfel, institutia muzeala suceveana a incercat sa adune sub egida sa lucrari stiintifice relevante pentru cultura si stiinta romaneasca si internationala”, a mentionat Ursu.

El a aratat ca recunoasterea valorii volumelor editate de Muzeul Bucovinei o reprezinta, printre altele, faptul ca sase dintre volumele publicate intre anii 2005 – 2015 au fost onorate cu premiile Academiei Romane.

Conform regulamentului celui mai inalt for stiintific romanesc, acordarea acestor premii ”constituie recompense morale si materiale pentru lucrari originale, de inalta valoare, realizate individual sau colectiv, care pun in evidenta creativitatea autorilor si contribuie semnificativ la progresul culturii”.

Printre premiile Academiei Romane acordate in acest an se numara si lucrarea „Epoca Bronzului in Podisul Sucevei” de Bogdan Petru Niculica, volum publicat sub egida Editurii Karl A. Romstorfer a Muzeului Bucovinei Suceava.

Volumele editate de Muzeul Bucovinei, premiate de Academia Romana, sunt ”Teritoriul Nord-Est carpatic in a doua jumatate a primului mileniu crestin”, 2005, de Mugur Andronic – premiul ”Dimitrie Onciul” in 2007; ”Pictura murala din nordul Moldovei – modificari estetice si restaurare”, 2007, de Oliviu Boldura – premiul ”George Oprescu” in 2009; ”Catalogul colectiei Romstorfer. Ceramica monumentala”, 2008, de Paraschiva Victoria Batariuc – premiul George Oprescu in 2010; ”Simion Florea Marian, Botanica poporana romana”, vol. I (A – F). Editie critica ingrijita de Aura Bradatan, 2008 – premiul ”Simion Florea Marian”, in 2010 (acordat d-nei Aura Bradatan pentru editia critica); ”Iasii in secolele XV-XVIII. Elemente de topografie istorica”, 2012, de Catalin Hriban – premiul ”Nicolae Iorga” in 2014; Mesajul eshatologic al spatiului liturgic crestin, 2013, de Gabriel Herea – premiul ”George Oprescu” in 2015 si ”Epoca Bronzului in Podisul Sucevei”, 2015, de Bogdan Petru Niculica – premiul ”Vasile Parvan”, in 2017. AGERPRES/(AS – autor: Silvia Marcu, editor: Nona Jalba)

10 recommended
48 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Lupescu Anca


Bookmark?Remove?

Românul cunoscut în toată lumea drept omul care alină durerile. “De fiecare dată când plecăm în ţară şi ne întoarcem aici e un sentiment de parcă ţi se rupe ceva “

-

Se numește Constantin Tuleașcă, dar oamenii îl știu drept românul care vindecă suferința. Are 35 de ani, este neurochirurg și a găsit leacul pentru nevralgia de trigemen, adică durerile atroce din zona feței, asemănătoare cu electroșocurile. Constantin a studi... Mai mult »

Bookmark?Remove?

Raluca Mureșan, omul care te face să vizitezi România, chiar dacă locuiești aici. A ajuns la New York cu 100 de dolari în buzunar: ”Mi-am demonstrat că se poate”

-

Raluca Mureșan este omul care te-ar face să vizitezi România, chiar dacă locuiești aici. Atât de frumos vorbește despre țara ei și atât este de bună în meseria de ghid turistic. A studiat și a muncit la New York, și a ajuns în America pentru că, spune ea, uitâ... Mai mult »