a

Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi a lansat o aplicaţie mobilă

- - 43- 243 vizualizari

În perspectiva celebrării Centenarului Marii Uniri de la 1918 şi cu ocazia Zilei Culturii Naţionale, Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi în parteneriat cu Asociaţia Identitate Culturală Contemporană anunţă lansarea aplicaţiei mobile „Muzeul Hărţilor – Lumea pe hartă”.

Aplicaţia vă invită să descoperiţi lumea fascinantă a hărţilor de la Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi din Bucureşti şi să exploraţi hărţi ale regiunilor istorice locuite de români din cele mai vechi timpuri.

„Muzeul Hărţilor – Lumea pe hartă” prezintă informaţii despre cartografi celebri, hărţi valoroase şi vă poate acompania şi ghida vizita în muzeu. Este disponibilă în sistem Android şi iOS în limba română, şi în curând în limba engleză.

Aplicaţia a fost realizată în urma parteneriatului dintre Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi şi Asociaţia Identitate Culturală Contemporană, graţie efortului voluntar al inginerilor software de la Gemini Solutions.

Asociaţia Identitate Culturală Contemporană (http://aiccromania.org/ro) propune proiecte culturale menite să provoace întrebări despre rolul spaţiului cultural românesc în viaţa de zi cu zi a cetăţenilor români şi a diasporei româneşti. Asociaţia consideră că identitatea culturală este fundamentală pentru o dezvoltare structurată a societăţii româneşti şi europene şi aduce în atenţia publică subiecte importante pentru afirmarea calităţii de aparţinători ai spaţiului cultural românesc.

Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi (MNHCV) este singura instituţie culturală cu acest specific din România şi printre puţinele din lume. Muzeul deţine o colecţie de peste 750 de hărţi vechi şi gravuri ce reprezintă în principal regiunile române dar şi ţările Europei şi alte continente. MNHCV îşi propune să devină mai mult decât un muzeu, să fie un loc de intersecţie al artelor şi un centru pentru studierea şi reconsiderarea istoriei şi a geografiilor lumii, atât de către specialişti cât şi de către publicul general.

43 recommended
243 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Lupescu Anca


Bookmark?Remove?

Românul cunoscut în toată lumea drept omul care alină durerile. “De fiecare dată când plecăm în ţară şi ne întoarcem aici e un sentiment de parcă ţi se rupe ceva “

-

Se numește Constantin Tuleașcă, dar oamenii îl știu drept românul care vindecă suferința. Are 35 de ani, este neurochirurg și a găsit leacul pentru nevralgia de trigemen, adică durerile atroce din zona feței, asemănătoare cu electroșocurile. Constantin a studi... Mai mult »

Bookmark?Remove?

Raluca Mureșan, omul care te face să vizitezi România, chiar dacă locuiești aici. A ajuns la New York cu 100 de dolari în buzunar: ”Mi-am demonstrat că se poate”

-

Raluca Mureșan este omul care te-ar face să vizitezi România, chiar dacă locuiești aici. Atât de frumos vorbește despre țara ei și atât este de bună în meseria de ghid turistic. A studiat și a muncit la New York, și a ajuns în America pentru că, spune ea, uitâ... Mai mult »