a

Ada Solomon, câștigătoarea premiului Inițiativei Central Europene la Festivalul de Film de la Trieste

- - 41- 176 vizualizari

Producătoarea Ada Solomon a câștigat premiul Inițiativei Central Europene, de la Festivalul de Film de la Trieste.

Juriul şi-a motivat alegerea punctând că „în zece ani, Ada Solomon s-a remarcat printre cei mai importanţi producători din România de astăzi, sprijinind tineri autori (în special pe Radu Jude, a cărui întreagă filmografie este produsă de aceasta), arătând o atenţie deosebită memoriei istorice şi genului <>. O femeie care a devenit un reper fundamental pentru noua cinematografie românească şi pentru coproducţiile internaţionale”.

Încă din 2004, când îşi înfiinţa propria companie, HiFilm, Ada Solomon a produs scurtmetraje ale unor regizori precum Cristian Nemescu sau Radu Jude, debuturi în lungmetraj ( „Cea mai fericită fată din lume” de Radu Jude, sau „Felicia, înainte de toate” de Răzvan Rădulescu), sau documentare precum cel al lui Alexandru Solomon, „Kapitalism- reţeta noastră secretă”.

Ada Solomon a lucrat şi la pelicula „Poziţia copilului”, în regia lui Călin Peter Netzer, care a fost recompensată cu Ursul de Aur, la Berlinala din 2013.

Producţiile Adei Solomon au fost premiate, de-a lungul timpului, la cele mai prestigioase festivaluri de film precum Sundance, cel de la Locarno sau cel de la Berlin.

 

Foto: News.ro

41 recommended
176 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »