a

Documentarul „Licu, o poveste românească”, în competiţia „In Focus: New Europe” a festivalului ZagrebDox

- - 38- 91 vizualizari

Documentarul „Licu, o poveste românească”, regizat de Ana Dumitrescu, a fost selectat în secţiunea „In Focus: New Europe” a festivalului ZagrebDox, care va avea loc în perioada 25 februarie – 4 martie.

Filmul, recompensat la sfârşitul anului trecut cu trofeul Golden Dove la DOK Leipzig, va fi prezentat la cea de-a 14-a ediţie a festivalului de la Zagreb pe 2 martie.

Documentarul, scris şi regizat de Ana Dumitrescu şi produs de compania Jules et Films, vorbeşte despre România ultimului secol văzută de un om pierdut în istorie. Personajul principal, Liviu Canţer, un bărbat de 92 de ani, a supravieţuit unor evenimente istorice majore.

„Licu, o poveste românească” este un documentar despre trecerea timpului şi despre bătrâneţe, o meditaţie despre propria condiţie şi efemeritate. La vârsta lui, Licu a rămas singur cu amintirile sale – despre familie şi momentele importante ale vieţii lui. Fiecare secvenţă de film este construită precum o fotografie dintr-un album.

Filmul va fi lansat în România, pe 24 august 2018, de Rollercoaster PR, şi este distribuit la nivel internaţional de Taskovski Films.

Cu o bogată experienţă în fotojurnalism, Ana Dumitrescu a colaborat de-a lungul timpului cu numeroase publicaţii şi agenţii din Franţa şi România. Lucrările ei tratează subiecte precum Holocaustul romilor din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, homofobia din România şi muncitorii fără forme legale din Franţa. Numeroasele expoziţii de fotografie semnate de Ana Dumitrescu au fost prezentate în diverse părţi ale lumii.

Până în prezent, ea a regizat patru documentare – lungmetrajele „Khaos” (2012) şi „Même pas Peur!” (2015), care au fost distribuite în cinematografele din Franţa şi străinătate, scurtmetrajul documentar „The Green Chair” (2014) şi lungmetrajul „Time of Light” (2016).

News.ro

38 recommended
91 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »