a

Întoarsă din SUA să facă afaceri. Românca din Bistrița care le vinde americanilor genți „made in Transilvania”

- - 30- 1551 vizualizari

Povestea de succes a Cristinei David a început de câțiva ani. A copilărit în America, însă a trăit mereu românește. Are 27 de ani și s-a întors în Bistrița pentru a face afaceri.

Acasă numai româneşte am vorbit, chiar am simţit că cresc într-o familie de români. Mie îmi place foarte mult mâncarea românească. Mama şi bunica mea au gătit acasă fiecare masă. Mâncam de la sarmale până la papricaş cu mămăligă. S-a lipit cel mai tare de mine ideea de familie din România. Acolo oamenii sunt foarte independenţi, iar aici relaţiile acestea familiale sunt atât de apropiate. Mergi la zile onomastice şi vezi bunici, verişori, mătuşi, care se veselesc împreună”, mai spune Cristina.

S-a întors în Europa pentru că este masterandă la Paris, așa s-a și reapropiat de România, după două decenii trăite peste Ocean.

Acum, se ocupă de un business prin care promovează artizanii ardeleni. Gențile realizate manual în Transilvania ajung să fie un must-have în America.

„Când am venit prima dată (n.r. în România), cel mai mult m-a impresionat cât de independente sunt gopodăriile aici, au grădină în spatele casei, unde cultivă legume, pe care le folosesc mai apoi la mâncare. E o independenţă pe care eu nu am văzut-o în America. Acolo totul era cumpărat de la magazin, nu exista aşa ceva. Şi gustul mâncării de aici e altfel. Aici am descoperit partea aceasta de natură”, mai spune tânăra.

Cristina David a urmat studii superioare în domeniul business-ului şi economiei. După ce a terminat University of Pennsylvania, a urmat un masterat în domeniu la Paris.

După facultate, bistriţeanca s-a mutat în New York, unde a petrecut mai bine de 6 ani. Acolo a muncit la o bancă şi mai apoi la reţeaua profesională LinkedIn, unde era responsabilă de operaţiuni şi analitică, potrivit Adevărul.ro

Practic, compania lua deciziile folosindu-se de analizele şi datele oferite de bistriţeancă. La Paris, unde a urmat un masterat, Cristina a lucrat tot cu LinkedIn. Finalizarea masteratului a venit şi cu o nevoie de o pauză, dar şi de concentrare pe business-ul său.

Bistriţeanca a pus pe picioare un magazin online, unde vinde genţi din piele realizate manual de artizani din Transilvania, mai exact din Cluj-Napoca, Târgu Mureş şi Reghin. Genţile ajung atât în statele europene, cât şi în America. De curând, aceasta a deschis şi un magazin online dedicat românilor – artizanro.com.

 

 

30 recommended
1551 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »