Elevul român din Dorohoi care a fost acceptat la o școală de aviație aflată în top 3 mondial al universităților de aviație

- - 7- 1629 vizualizari

Bogdan Barabasa este din Dorohoi și a reușit performanța de a fi acceptat la Baltic Aviation Academy, o școală de aviație civilă din Lituania, care se află pe locul 3 într-un top 5 mondial al universităților de acest tip.

Școala la care a intrat este visul multora, sunt 11 candidați pe loc din toate colțurile lumii, însă Bogdan a reușit să obțină rezultate bune la numeroasele testări, motiv pentru care a fost admis și în programul de antrenament al unei companii aeriene unde va lucra după ce își termină studiile.a.

Bogdan a dat teste teoretice de matematică, fizică, logică, dar și câteva teste practice, de tip multitasking și simulatoare de zbor.

„Au fost două teste făcute special pentru piloţi. Primul se numeşte profile XT şi este mai mult psihologic şi pentru a vedea modul cum gândesc, dacă sunt potrivit pentru meseria de pilot de avioane transport pasageri.

În aceeaşi zi, în cadrul aceleiaşi testări, am dat şi o evaluare la limba engleză, care trebuie cunoscută foarte bine. A urmat o nouă etapă de testare la matematică şi la fizică. A urmat, bineînţeles, şi testarea pe simulatoare multitasking, pentru a vedea inclusiv viteza de reacţie, capacitatea de decizie în anumite situaţii şi aşa mai departe“, spune elevul din Dorohoi.

Deşi s-a hotărât din scurt pentru aplicarea candidaturii la Baltic Aviation Academy, alegerea lui Bogdan nu este întâmplătoare.

A fost pasionat din copilărie de zbor, de avioane şi mai ales de meseria de pilot.

Culmea, nu şi-a dorit, ca mulţi alţi copii care-i împărtăşeau visul, să zboare pe un avion militar, ci pe unul civil, şi mai precis de transport persoane.

Până la plecarea în Lituania, însă, a privit avioanele doar la televizor.

Acesta a fost primul său zbor în calitate de pasager.

„De mic mi-au plăcut avioanele. Nu ştiu de ce, dar nu mi-a atras atenţia aviaţia militară. Mereu m-au fascinat, prin documentare, prin filme, piloţii de pe liniile de transport persoane. Mă atrăgea enorm ideea de a pilota un asemenea avion şi de a duce oamenii, rapid şi în siguranţă, acolo unde visează să ajungă“, spune Bogdan Barabasa.

Articolul integral pe Adevărul.ro

 

7 recommended
comments icon 0 comments
1629 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Ne dorim să rămâneți alături de noi în continuare!

Echipa Viitorulromaniei are nevoie de acordul dumneavoastra in conformitate cu noile reglementari privind Protectia Datelor (GDPR).
Partenerii nostri folosesc tehnologii precum cookie-uri pe site-ul nostru pentru a ajunge mai usor la voi cu anunturi publicitare personalizate.
Prin acceptarea acestora va bucurați de continut, ne ajutati sa menținem site-ul gratuit si sa ne continuam demersul jurnalistic.

Iti multumim pentru acceptul tau !