a

O tânără din Arad își dedică viața copiilor „de care nu prea știe nimeni”. Este zâna bună a celor care nu îndrăznesc să viseze

- - 31- 480 vizualizari

Alexandra Timar are 28 de ani și este din Arad. Este recunoscută pentru acțiunile caritabile pe care le face peste tot în țară și care se adresează, majoritar, copiilor.

Spune că a crescut într-un mediu în care bunătatea și generozitatea au fost lucruri naturale, așa cum unii copii sunt învățați să spună „mulțumesc”, Alexandra a fost învațată să împartă.Încă de când era elevă a început să îi ajute pe cei de lângă ea cum a putut. În liceu, tânăra a fost voluntar la centru de zi din Arad, unde făcea teme cu copiii și le era mereu aproape.

„Pentru mine bunica este este un subiect sensibil, ea fiind persoana care mi-a îndrumat paşii spre acţiuni filantropice, atât timp cât a fost în viaţă, cât şi după plecarea ei între îngeri. Mămuca a fost pentru mine un exemplu de bunătate, înţelepciune şi toleranţă.

Îmi amintesc cu drag cum, la un moment dat, descoperind că din grădina de zarzavaturi i-a fost furată întreaga recoltă, în loc să se supere, a zâmbit şi mi-a spus că în mod sigur cel care a furat, a avut mare nevoie, trecând peste moment cu o seninătate specifică ei. Exemplele ar putea continua la nesfârşit, ea fiind de o bunătate nemărginită. Educaţia pe care mi-a dat-o s-a bazat pe puterea exemplului personal, pe care mi-l oferea cu fiecare oportunitate ce i se ivea“, povesteşte Alexandra.

Primește scrisorile adresate lui Moș Crăciun de către copii săraci din zona Moldovei, iar unele dintre ele sunt cu adevărat emoționante. Au fost scrisori de la copii care îşi doreau de Crăciun să primească o portocală, o mandarină sau un pachet de biscuiţi, lucruri considerate banale de mulţi dintre semeni.

Peste 600 de copii şi 300 de bătrâni din judeţul Vaslui au primit ajutoare în urma campaniilor lansate de Alexandra la sfârşitul anului trecut.

„Sunt copii de care nu prea ştie nimeni, deoarece mulţi dintre ei nu au nici curent electric; de acces la internet nici nu poate fi vorba.

Am fost să văd unde şi cum trăiesc o parte dintre ei, am şi publicat o parte din poze şi din poveşti, cu toate că evit să expun public copiii, dar m-am gândit că astfel le oferim o şansă la mai bine.

Aceşti copii există, sunt reali, sunt vii şi trăiesc pe acelaşi pământ cu noi, chiar dacă nimeni nu ştie de existenţa lor. Datoria noastră este să spunem povestea lor, dându-le o şansă la mai bine. În general, oamenii sunt dispuşi să ajute, doar că mulţi şi-au pierdut încrederea. Noi am construit o punte între aceste două categorii atât de deosebite în aparenţă, dar atât de asemănătoare în esenţă“, explică Alexandra Timar.

În prezent, Alexandra Timar derulează o campiane de Paşte ce poartă denumirea „Hrăneşte un suflet“. Acţiunea are ca beneficiari aproximativ 1.000 de copii şi 1.000 de bunici din sate sărace din judeţele Iaşi şi Vaslui şi se desfăşoară în colaboare cu preotul Mihai Paraschiv şi Centrul social ”Sfânta Paraschieva” din Parpaniţa.

Prin această campanie, bunicilor urmează să le fie oferite câte un pachet de alimente neperisabile, iar copiilor câte un kit de igienă personală (periuţă şi pastă de dinţi, săpun etc), o carte şi câteva dulciuri.

La apelurile lansate de Alexandra Timar au răspuns sute de români din ţară şi diaspora. Deja, o parte dintre pachetele adunate au fost transportate la centrul social din Parpaniţa. Nu s-au adunat încă tot necesarul pentru cele 2.000 de persoane care au nevoie de ajutor, însă Alexandra este convinsă că obiectivul va fi realizat.

31 recommended
480 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »