a

A lăsat o carieră în Germania și s-a întors în România, unde face minuni într-un spital de provincie. Povestea unei doctorițe de 35 de ani

- - 19- 472 vizualizari

Mihaela Albu este originară din Aleșd, județul Bihor, și a avut ocazia de a învăța în Germania, sub coordonarea șefului chirurgilor plasticieni în Germania. Cu toate acestea, ea a ales să se întorcă în România. Acum, face performanță la Spitalul Județean din Bistrița, unde conduce operații reparatorii complexe.

Deşi a mers în Germania, o ţară care o fascina de când se ştie, cu gândul de a rămâne, în 2016 a luat decizia de a se întoarce în ţară. Lipsa unei vieţi sociale şi faptul că nu a reuşit să se simtă ca acasă, au determinat-o să vină în România.

Am avut multe de învăţat de la el profesorul Ernst Magnus Noah pe partea de estetică, dar şi reconstructivă.

„Germania dintotdeauna m-a fascinat. Am avut posibilitatea să rămân. Am început să simt însă că nu mai am viaţă socială şi nu mă regăseam din punct de vedere personal. Profesional pot să spun că aveam de toate. Şi aici, la Bistriţa, programul a devenit încărcat, dar am libera alegere cât îmi depăşesc programul de zi cu zi“, explică medicul.

Tânărul medic a decis să vină la Bistriţa datorită încrederii pe care i-au câştigat-o managerii spitalului judeţean. Unitatea medicală a fost reabilitată în ultimii ani cu milioane de euro, bani de la stat sau din fonduri europene. Doar în blocul operator al spitalului au fost investiţi 6,5 milioane de euro.

Tânărul medic a decis să vină la Bistriţa datorită încrederii pe care i-au câştigat-o managerii spitalului judeţean. Unitatea medicală a fost reabilitată în ultimii ani cu milioane de euro, bani de la stat sau din fonduri europene. Doar în blocul operator al spitalului au fost investiţi 6,5 milioane de euro.

„Am avut norocul să primesc dotările de care am avut nevoie ca să pot să-mi desfăşor activitatea şi să fac operaţii, de la cele mai simple la cele mai complexe. Tot ce am avut nevoie, de la microscop, la motor chirurgical, toată aparatura necesară mi-a fost achiziţionată“, spune medicul.

Potrivit tânărului medic, deşi o operaţie de 12-13 ore pare istovitoare, orele zboară repede. Oboseala extremă se simte abia după ce ieşi din operaţie, scrie Adevărul.ro

Mihaela Albu lucrează atât cu Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa, pe partea de urgenţe şi reconstrucţie, dar şi cu o clinică particulară pe partea de intervenţii chirurgicale estetice. Cea mai mare implinire spune că este când vede că un pacient a ajunge la spital în stare gravă şi reuşeşte după un timp să se întoarcă sănătos la familia lui.

„Iniţial, când am ales chirurgia plastică, am ales-o pentru partea de estetică. Îmi doream să văd oamenii fericiţi şi împliniţi. Asta e o parte importantă din punct de vedere social. Sunt mulţi pacienţi care îşi reduc viaţa socială din cauza complexelor. De asemenea, mă fascinează foarte mult şi microchirurgia, care este mai complexă“, mai spune medicul.

19 recommended
472 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »