a

O tânără de 29 de ani din România a făcut un proiect unic în lume. „Atlasul Frumuseții” cuprinde chipuri de femei în cele mai neobișnuite locuri

- - 45- 1256 vizualizari

Mihaela Noroc are 29 de ani, este româncă și locuiește în București. Este cunoscută și ca autoarea unui proiect unic în lume: „Atlasul Frumuseții”, unde a strâns o colecție impresionantă de portrete ale femeilor din peste 60 de țări.România, Etiopia, Cuba, Iran, Japonia, Tibet, sunt doar câteva dintre cele peste 60 de ţări luate la picior de fotograful român Mihaela Noroc, pentru a imortaliza chipuri de femei în cele mai neobişnuite locuri: în jungla amazoniană, în moschei, în favelele braziliene sau în cartierele rău famate din Columbia.

Proiectul său a făcut înconjurul lumii; au scris despre el publicaţii celebre ca CNN, The Telegraph, Forbes sau Huffingtonpost.it. Potrivit unui interviu acordat publicației Agendadiasporei, Mihaela povestește că ideea proiectului s-a născut în Etiopia.

„Ideea proiectul s-a născut în Etiopia, în urmă cu doi ani. De câţiva ani, în fiecare iarnă, eu şi soţul meu facem cel puţin o călătorie mai lungă în afara Europei. Toate economiile pe care le strângem, le investim în aceste voiaje cu buget redus, pe cont propriu şi cu rucsacul în spate”

Aici a realizat că frumusețea este dincolo de machiaj și haine și este sinonimă cu naturalețea și autenticitatea.

Jungla amazoniana

 

Apoi, a plecat într-un tur al lumii, cu ideea de a fotografia femei de pe tot mapamondul.

Etiopia

„Inițial proiectul meu se numea „Beauty Around the World”, dar în timpul călătoriei mi-am dat seama că „Atlasul Frumuseţii” sau „The Atlas of Beauty”, descriu mai bine ideea mea de-a documenta frumuseţea feminină din toate colţurile lumii”, spune Mihaela, potrivit aceleiași surse.

Maramures

A fotografiat femei din toate colțurile lumii și a făcut din meseria de fotograf, una destul de periculoasă.

Cuba

„Am făcut poze în cele mai neobişnuite locuri: de la favelele braziliene la cartierele rău famate din Columbia, unde armele se vând ca berea la noi. Ba chiar am reuşit să fotografiez o tânără de origine persană într-o moschee din Iran, ţară cu unele dintre cele mai stricte legi musulmane. Am adăugat apoi „Oraşul Interzis” din Beijing şi cel mai mare templu budhist din Myanmar pe lista locurilor unde am surprins frumuseţea feminină”, mai spune Mihaela.

Tibet

Își dorește ca următoarele călătorii să fie în Balcani, Orient, India și Nepal, pentru a își completa albumul.

Mihaela Noroc

Îi puteți admira fotografiile AICI și AICI.

45 recommended
1256 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »