Începe Festivalul Spotlight – tema ediţiei din acest an, inspirată de celebrarea Centenarului: „United We Shine”

- - 9- 92 vizualizari


Festivalul Spotlight începe joi, în Capitală urmând să fie proiectate, în premieră, imagini uriaşe pe Muzeul Antipa, Palatul Ştirbei şi Arcul de Triumf.

Potrivit organizatorilor, timp de patru zile, Calea Victoriei va deveni o expoziţie itinerantă în aer liber. Harta instalaţiilor de lumină va fi extinsă anul acesta cu noi spaţii din Bucureşti. Astfel, pe lângă traseul deja consacrat – Calea Victoriei între Biblioteca Centrală Universitară şi Splaiul Independenţei, clădiri emblematice vor face parte în premieră din programul celei de-a patra ediţii Spotlight, organizată de Primăria Capitalei prin ARCUB.

Un alt element de noutate este concursul internaţional de video mapping pe faţada Palatului CEC.

Cu o temă inspirată de celebrarea Centenarului, ediţia Spotlight din acest an este intitulată „United We Shine” şi aduce la Bucureşti 27 de instalaţii, proiecţii şi sesiuni de video mapping din Franţa, Australia, Israel, Germania, China, Rusia, Italia, Spania şi România.

Pentru prima dată la Spotlight, lucrări de artă impresionante vor fi proiectate pe faţadele următoarelor clădiri: Muzeul Antipa, Palatul Ştirbei, Arcul de Triumf, Teatrul Odeon, clădirea Ministerului Afacerilor Interne şi Ateneul Român. Primăria Municipiului Bucureşti şi Teatrul Naţional Bucureşti devin locaţiile unor sesiuni de video mapping spectaculoase. În premieră, Piaţa Universităţii găzduieşte între 12 şi 15 aprilie o instalaţie de lumină şi sunet din Israel, iar Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti – o instalaţie interactivă din România.

Pentru deschiderea ediţiei Spotlight din acest an, una dintre cele mai căutate trupe high-tech de dans şi lumini ale momentului – Light Balance din Ucraina – aduce la Bucureşti un spectacol care a făcut senzaţie în Marea Britanie, Germania, Coreea de Sud, Arabia Saudită şi China, precizează organizatorii.

Programul Spotlight începe, în fiecare zi de festival, de la ora 20,30 şi se încheie la ora 23,00.

9 recommended
comments icon 0 comments
92 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Sonia Coman, artista care a cucerit Harvardul și Universitatea Columbia: „ Visez la o lume în care oamenii își folosesc potențialul pentru a promova demnitatea umană și coexistență culturilor diferite”

-

A plecat din România în 2007, pe când avea 25 de ani, pentru a studia istoria artei la Harvard. În 2011, în ultimul an de licentă la Harvard, a fost acceptată la doctorat în istoria artei la Universitatea Columbia . Vorbește despre artă că fiind ceva extrem de... Mai mult »

Bookmark?Remove?

Radu Cotarcea, expert în debate și antreprenor în Budapesta: „Cel mai important este să nu cădem în capcana de a ne justifica lipsa de rezultate prin  mediul în care trăim!”

-

Radu Cotarcea a studiat psihologie și comportament organizațional, fiind și unul dintre cei mai de succes debateri din România. În vârstă de 29 de ani și originar din Sfântu Gheorghe, Radu a ajuns în 2013 în finala Campionatului Mondial de Dezbateri Academice,... Mai mult »

Ne dorim să rămâneți alături de noi în continuare!

Echipa Viitorulromaniei are nevoie de acordul dumneavoastra in conformitate cu noile reglementari privind Protectia Datelor (GDPR).
Partenerii nostri folosesc tehnologii precum cookie-uri pe site-ul nostru pentru a ajunge mai usor la voi cu anunturi publicitare personalizate.
Prin acceptarea acestora va bucurați de continut, ne ajutati sa menținem site-ul gratuit si sa ne continuam demersul jurnalistic.

Iti multumim pentru acceptul tau !