a

300 de voluntari vor construi locuințe sociale pentru familii defavorizate din sudul țării

- - 53- 70 vizualizari

300 de voluntari vor lucra în această toamnă pentru a construi 10 case pe care le vor pune la dispoziția famililor defavorizate din comuna Cumpăna, județul Constanța.

Voluntarii au în plan să termine locuințele în doar 5 zile, începând pe 1 octombrie și terminan pe 5. Evenimentul Big Build este parte a Habitat for Humanity Romania. Voluntarii vor lucra împreună cu familiile partenere la construirea caselor.

Noile case vor fi ridicate lângă celelalte 16 case din sistem, construite de Habitat for Humanity în Cumpăna. Organizația a început să le construiască în 2015, iar în acest an patru familii se vor muta în case noi. Familiile cu venituri mici din Cumpăna pot solicita o locuință în proiect până la sfârșitul lunii mai.Pentru a spori impactul evenimentului, Habitat for Humanity va găzdui la București, în septembrie, cea de-a doua ediție a conferinței de advocacy Housing Forum. Conferința își propune să aducă pe agenda publică subiecte precum locuințele sociale, viața informală, sărăcia energetică sau eficiența energetică.

Anul trecut, Habitat for Humanity a construit 36 ​​de case în Bacău, de asemenea într-un sistem accelerat.

Proiectul a fost realizat cu ajutorul a 700 de voluntari, din companii românești și din străinătate. În cei 22 de ani de activitate în România, Habitat for Humanity a lucrat cu peste 34.000 de voluntari și a ajutat 88.500 de oameni să aibă o locuință decentă sau să își îmbunătățească condițiile de trai.
Viața precară este una dintre cele mai dure forme de excluziune socială.

În România, mai mult de jumătate din populația țării trăiește în case supraaglomerate, fără acces la utilități de bază, construite din materiale necorespunzătoare sau într-o stare avansată de degradare, conform romania-insider.com, citat de editiadedimineata.

53 recommended
70 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »