a

Angelica Vasile, consiliera româncă din primăria Milano: „Îmi port mereu în inimă și minte țara”

- - 41- 516 vizualizari

Angelica Vasile are 34 de ani și este consilier general al orașului Milano, dar și sefa comisiei pentru politici sociale. S-a născut în București, iar la vârsta de șase ani s-a mutat în Milano.

A absolvit facultatea de economie și finanțe, apoi și-a dat dctoratul în sociologie economică la „Universita degli studi di Milano”.În cei doi ani de când este în funcție, a reușit să realizeze un parc de joacă accesibil copiilor cu dizabilități, dar și celor fără dizabilități.

„Parcul a fost inaugurat sâmbătă, 21 aprilie și, împreună cu primarul din Milano Beppe Sala am avut onoarea de a participa la acest eveniment important pentru orașul Milano, un proiect pentru care am studiat și am lucrat din greu. Mărturisesc că am avut emoții, a fost un moment important din cariera mea”, spune Angelica în cadrul unui interviu pentru publicația Gazetaromaneasca.ro

„Mulți oameni au decis să nu voteze pentru mine pentru că m-am născut în București și pentru că toată familia mea este română, dar mulți alți oameni m-au votat tocmai pentru că sunt româncă și au fost fericiți să vadă că există români ca mine, care studiază, muncesc, se angajează în domeniul social și în politică. Sunt așa cum sunt și datorită copilariei petrecute în București într-o casă cu Mamaie, Tataie, unchii mei Costi și Mihai și mama mea. Sunt așa pentru că încă de când eram fetiță am simtit pe pielea mea suferința părăsirii propriei țări și a unei părți din familie, cred că acest lucru mă ajută să înțeleg mai multe despre problemele celor care vin din alte țări. Cred că a fi român este un punct forte și nu o slăbiciune”

Momentan, vrea să construiască o bibliotecă românească și caută un spațiu în care asociațiile românești să se poată întâlni.

„Cred că atunci când ești ales, trebuie să reprezinți toți cetățenii și cetățenele, italieni, străini, români sau englezi, tineri sau bătrâni, bărbați, femei și copii. Dar este, de asemenea, adevărat că în inima și în mintea mea îmi port întotdeauna țara și, dacă pot face ceva mai mult pentru comunitatea mea, sunt chiar mai fericită”, continuă Angelica.

41 recommended
516 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »