a

Musicalul „Mamma Mia!” va avea premiera joi, la Sala Palatului din Bucureşti

- - 20- 174 vizualizari

Musicalul „Mamma Mia!”, adaptat în limba română de Ernest Fazekas şi regizat de Răzvan Dincă, va avea premiera joi, la Sala Palatului.

Primul musical produs în România, 100% independent a fost urmărit de 60 de milioane de oameni din 50 de ţări.

În distribuţiile spectacolelor de pe 24, 25, 26, 27 mai din Bucureşti şi pe 1 iunie la Sala Polivalentă din Cluj vor fi Loredana (Donna), Mirela Vaida (Donna), Ana Munteanu (Sophie), Bianca Purcărea (Sophie), Anca Ţurcaşiu (Tanya), Ioana Sihota (Jazzy Jo, Tanya), Ecaterina Ladin (Rosie), Anca Sigartău (Rosie), Cornel Ilie (Sam), Ciprian Teodorescu (Sam), Aurelian Temişan (Sam), Horia Brenciu (Harry), Ernest Fazekas (Harry), Adrian Nour (Bill), Sebastian Seredinschi (Sky), Silviu Mircescu (Sky), Cristina Danu (Ali/Sophie) alături de ansamblul de balet format din Bogdan Boantă, Erik Bubui, Lilian Cărăuş, Tatian Gavrilă, Andra Gheorghe, Valentina Hainăroşie, Flavia Mihăşan, Marius Moldovan, Svetlana Neagu, Roxana Niculae, Izabela Olariu, Vladimir Palamarciuc, Bianca Patriche, Dan Rima, Alexandru Săndulescu, Irina Strungăreanu, Florin Tănase, Silvia Uceanu.

Fiecare distribuţie este anunţată pe site-ul oficial www.mammamiathemusical.ro, pe www.iabilet.ro şi pe pagina oficială de Facebook.

Artiştii vor purta peste 200 de costume realizate de Eli Damanakis şi echipa sa, special pentru acest spectacol, şi vor juca într-un decor a cărui scenografie este semnată de Petre Ţalea şi Aleksandar Denic.

Povestea, a cărei acţiune se desfăşoară pe o mică insulă din Grecia, este interpretată pe versurile trupei ABBA, traduse şi adaptate de Ernest Fazekas în limba română, în regia lui Răzvan Dincă, iar spectatorii vor urmări nu mai puţin de 17 numere coregrafice realizate de Violeta Dincă.

Lecţiile de canto au fost ţinute de Mary Hammond şi sonorizarea a fost asigurată de Andrew Johnson, sound designer cu o experienţă vastă în musicalurile internaţionale.

În plus, spectacolul va beneficia, în zona tehnică, de experienţa lui Andrew Johnson, sound designer, care are o experienţă vastă a musicalurilor internaţionale, fiind recompensat cu Broadway World Fans Choice Award pentru „Best Sound Design” în spectacolul „The Play That Goes Wrong”. El şi echipa sa au venit special din Londra pentru „Mamma Mia!”, asigurând pe toată durata spectacolelor din Bucureşti o sonorizare de Broadway, ceea ce reprezintă o altă premieră în România.

Musicalul „Mamma Mia!” a fost lansat în 1999 la Londra, în West End şi apoi în Statele Unite ale Americii, pe Broadway. Dramaturga Catherine Johnson şi producătoarea Judy Craymer au creat acest spectacol inspirându-se din cântecele compuse de Benny Anderson şi Bjorn Ulvaeus, foşti membri ai formaţiei ABBA. Titlul musicalului este hitul grupului din anul 1975, melodia „Mamma Mia”.

20 recommended
174 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »