Prinţul Charles, vizită privată la Muzeul Naţional de Artă al României

- - 19- 129 vizualizari

Prinţul Charles a vizitat miercuri, 31 mai, Muzeul Naţional de Artă al României, pentru a admira colecţia de desene şi acuarele ale renumitului pictor maltez de sfârşit de secol XIX Amedeo Preziosi. Vizita Prinţului de Wales în Galeria de Artă Grafică a durat aproximativ jumătate de oră, potrivit unui reprezentant al muzeului.

El s-a arătat impresionat de cele 30 de acuarele şi desene ale lui Preziosi, cunoscut pentru peisajele din Balcani. A admirat reprezentările Bucureştiului din vremea domnitorului Cuza, imagini cu târgoveţi şi românce în costum popular. O curiozitate a lui a fost dacă în râul Dâmboviţa există somni uriaşi precum cei reprezentaţi într-unul dintre tablouri, potrivit News.ro

Picturile i-au amintit de o vizită la biserica Stavropoleus din Capitală, despre care a spus ca este foarte frumoasă. A regăsit în imagini şi Grădina Icoanei din Bucureşti, dar şi mănăstirea de la Curtea de Argeş, unde a fost recent la funeraliile Regelui Mihai.

 

Vizita de miercuri a prinţului Charles la MNAR a avut loc după două decenii de la prima lui prezenţă aici. El i-a promis directorului interimar al muzeului, Liviu Constantinescu, că va reveni la MNAR cu proxima ocazie.

La Bucureşti, prinţul Charles s-a întâlnit miercuri cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu prim-ministrul Viorica Dăncilă. El a fost primit şi de primit de Custodele Coroanei, Margareta, la Palatul Elisabeta. Joi, Prinţul de Wales a plecat spre Transilvania, iar săptămâna viitoare ar urma să participe la Festivalul Intenaţional de Teatru de la Sibiu.

19 recommended
comments icon 0 comments
129 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Ne dorim să rămâneți alături de noi în continuare!

Echipa Viitorulromaniei are nevoie de acordul dumneavoastra in conformitate cu noile reglementari privind Protectia Datelor (GDPR).
Partenerii nostri folosesc tehnologii precum cookie-uri pe site-ul nostru pentru a ajunge mai usor la voi cu anunturi publicitare personalizate.
Prin acceptarea acestora va bucurați de continut, ne ajutati sa menținem site-ul gratuit si sa ne continuam demersul jurnalistic.

Iti multumim pentru acceptul tau !