a

Alexa Tudose, o elevă din Ploiești, singura fată care a câștigat vreodată Balcaniada de Informatică

- - 34- 153 vizualizari

Cea de-a 27-a ediție a Olimpiadei Balcanice de Informatică, care s-a desfășurat la Atena, și-a desemnat câștigătorii. Medalia de aur a ajuns la noi în țară, după ce Alexa Tudose, elevă în clasa a XII-A la Colegiul Național „Ion Luca Caragiale”, din Ploiești, a devenit prima fată din istoria concursului care și-a adjudecat cea mai strălucitoare medalie. Colegii ei de echipă au adus și ei alte trei medalii care cântăresc greu în tezaurul strâns de elevii români de-a lungul anilor.

Alexa nu este la prima victorie internațională. Adolescenta care se pregătește de Bacalaureat are în „tolbă” 14 medalii internaționale. De data aceasta, clasarea de la Balcaniadă i-a reconfirmat valoarea, mai ales că s-a duelat cu 51 de concurenți din 13 țări. Ploieșteanca a fost la egalitate de puncte, 515, cu un concurent din Serbia, potrivit ziarulprahova.ro

Talent, aplecare spre informatică, dar și multe ore de muncă sunt în spatele performanței Alexei, care își dorește să cucerească marele premiu în competiția internațională de infomratică de anul viitor. Încununarea succesului elevei de la CNILC ar fi continuarea studiilor la Universitatea Oxford, conform sursei citate.

Echipa României prezentă la Balcaniadă a adus acasă patru medalii. În afara de cea de aur obținută de Alexa, Pop Bogdan-Petru și Cercelescu Șerban-Ion au reușit să-și adjudece câte o medalie de argint, în timp ce Dicu Adrian-Emanuel a completat palmaresul cu o medalie de bronz.

34 recommended
153 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »