Un român de 23 de ani vrea să dea lovitura în agroturism: ”M-am gândit să fac ceva unic în România!”

-

Ionel Burtea, un tânăr în vârstă de doar 23 de ani, din Ticleni-Gorj, visează să devină un antreprenor de succes, iar primul pas a fost deja făcut, întrucât dorința de a face ceva unic în România l-a împins să le ofere românilor șansa de a se caza în butoaie de lemn, ce sunt așezate lângă o plantație de mure.

Totul a plecat de la ideea de a face ceva diferit pentru agroturismul din România. Proiectul cu vinul de mure este deja unul de succes și zona mea natală este una cu potențial. Toți cei care veneau la Țicleni erau impresionați de frumusețea și liniștea locului și așa m-am gândit să fac ceva unic în România.”, a mărturisit Ionel Burtea, potrivit Libertatea

Astfel, cu banii câștigați din plantația de mure și din vinul renumit de mure, Ionel Burtea a investit în inci butoaie mari, tip camere și un open space se vor transforma în locuri de cazare. Costurile aproximative pentru a ridica un butoi se ridică la 8.000 de euro, iar meseriașii care se ocupă de construcția lor sunt din Țicleni, localitatea natală a lui Ionel Burtea.

”Am pornit de la dorința de a da startul unei afaceri de agro-turism diferită, m-am uitat foarte mult la potențialul din zona Gorjului și nu am putut sta pe loc, am început de la un scurt research și am văzut o oportunitate care nu este fructificată în această zonă. Pe scurt, am dat startul șantierului. Totul începe cu un excavator, nu?”, completează tânărul din Țicleni. Când va fi gata Din primăvara anului 2020, turiștii dornici de experiențe noi se pot caza în butoaie, lângă plantația de mure, speră Ionel Burtea.

”Ideea mea deja a prins în online, sunt foarte multe persoane care mă întreabă despre proiect și când va fi gata. Oferta o să fie una variată, o să avem pachete pentru turiști, ne axăm în primul rând corporatiștilor, dar și turiștilor dornici de experiențe noi. Sperăm ca în weekend gradul de ocupare să fie sută la sută, iar în timpul săptămânii, de 50-60 la sută”, a mai spus Ionel Burtea.

Ionel Burtea are doar 23 de ani, dar se mândrește cu o afacere de succes. Plantația de mure din localitatea natală, Țicleni-Gorj are șapte hectare și anul trecut a avut o producție de 25 de tone. Suficient cât să pregătească 10.000 de sticle de vin de mure, pe care îl și îmbuteliază. Mare parte din producție a fost deja vândută online, la prețul de 50 de lei sticla. Și nu vrea să se oprească aici, întrucât intenționează să facă și o plantație de căpșuni.

comments icon 0 comments
0 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Cristina Stoica, tânăra care a terminat două facultăți și și-a continuat studiile în Marea Britanie: “Românii au dorința de a reuși, chiar dacă asta înseamnă să muncească de 10 ori mai mult decât alții!”

-

S-a născut în București, a urmat două facultăți în același timp – Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării și Facultatea de Geografie, ambele din cadrul Universității din București, iar apoi a ales Marea Britanie pentru a-și continua studiile. Cr... Mai mult »