a

Alex Dumitru, românul care a creat unul dintre cele mai vizionate portale de informare din lume, despre pandemia de coronavirus

- - 11- 196 vizualizari

Noul coronavirus a făcut ravagii în toate colțurile lumii și mii de persoane și-au pierdut viețile. Alex Dumitru, însă, un antreprenor român, s-a făcut remarcat în această perioadă prin crearea unuia dintre cele mai vizionate portale de informare din lume.

Grafice simple, clare și updatate în mod regulat. Pentru că e nevoie de informare în aceste zile, când informațiile se propagă cu rapiditate, Alex urmărește situația cu atenție dinainte ca virusul să ajungă în Europa și a sesizat că informația venea sporadic și, de multe ori, contradictoriu. Astfel, a decis să creeze acest portal care e accesat de o mulțime de persoane

”Acum aproximativ o lună și jumătate virusul începea să se răspândească în afara Chinei și nu am găsit nici o sursă care să adune date centralizate despre ce se întâmplă la nivel global. Fiind pasionat de strângerea de date, mi s-a părut un lucru interesant și după ce am analizat situația, am realizat că ar putea fi ceva mult mai grav decât virusurile cu care ne-am confruntat în ultimii ani.”, a declarat el pentru Libertatea.

Alex a fondat corona.help, un portal în care oricine poate urmări evoluția tuturor cazurilor de coronavirus din lume. Acum, informația vine abundent din toate colțurile lumii, dar la începutul epidemiei (în special când mai toate cazurile erau în China), situația era deseori confuză.

Sesizarea lui a fost oportună — a realizat devreme că e foarte posibil ca problema să se extindă în restul lumii și că informația e foarte importantă în acest caz. Chiar și acum, diferite surse oferă informația în ritm și format diferit. Integrarea într-o singură formă, actualizată de câteva ori pe oră, a fost o provocare.

Alex a început să adune date de la toate sursele credibile pe care le găsea și s-a orientat în special pe Universitatea Johns Hopkins, una dintre cele mai reputate universități de medicină din lume. Au fost printre primii care adunau date despre COVID-19.

Află mai multe detalii despre povestea lui, aici!

11 recommended
196 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »