Elisabeta Păcuraru, o învățătoare din Mehedinți, a venit în sprijinul elevilor atunci când autoritățile au decis să închidă școlile din cauza pandemiei de coronavirus. Cadrul didactiv a aplicat în cadrul inițiativei ”Reacție pentru educație” și a reușit astfel să strângă fonduri pentru achiziționarea de tablete pentru ca elevii ei să participe la cursurile online.
Mai bine de jumătate dintre elevii Elisabetei Păcuraru provin din familii defavorizate, însă aceștia au avut șansa să participe la cursuri online grație tabletelor achiziționate de învățătoare.
Prima tabletă a primit-o un băiețel. Venise împreună cu mama și sora mai mare să îi vândă învățătoarei dragavei. În casa lor doar bunica are telefon, însă un model vechi, fără date mobile. ”Aici ce este? Ceva dulce?” a întrebat copilul. ”Când a deschis cutia, a țipat efectiv… Așa de încântat era. Aproape plângea de bucurie”, povestește Elisabeta Păcuraru, potrivit sparknews.ro.
În primă instanță, învățătoarea a aplicat pe platforma Narada, unde a completat chestionarul pus la dispoziția cadrelor didactice. Într-o săptămână – două, a primit 11 tablete cu cartele de internet. ”Mi-am dat apoi seama că o să îmi mai trebuiască câteva pentru că unii copii foloseau telefonul părinților și era dificil. Varianta ca o parte dintre ei să aibă tablete și restul să depindă tot de telefoanele părinților nu era una bună. Copiii nu aveau continuitate. Atunci, un tânăr antreprenor, Eduard Burghelea, m-a ajutat să facem o strângere de fonduri și am cumpărat noi tablete”, povestește Elisabeta Păcuraru. Din banii strânși, a cumpărat alte nouă tablete astfel că, acum, toți cei 21 de copii din clasă pot participa la lecțiile online.
Învățătoarea a mers acasă la fiecare dintre copii pentru le da tabletele și a petrecut o vreme alături de ei pentru a le explica cum funcționează și cum să se conecteze.
”Nu le-am dat așa, să mă duc la poartă și să plec. Am stat la fiecare, am lucrat cu el pe tabletă, i-am făcut cont de Facebook, ID de Messenger, l-am introdus în grup și am luat și familia și i-am învățat cu Zoom-ul pentru că nu știau ce este aia, cum să se conecteze. Era greu. Nici eu nu știam la început ce este Zoom-ul, să vă spun drept, am fost pământ de flori, cum se spune pe aici”, mărturisește Elisabeta Păcuraru. Până acum, învățătoarea a dus 17 tablete și mai are de dat zilele acestea două tablete, plus o a treia comandată mai târziu, după ce un copil s-a întors în clasă.