O medalie de aur și alte trei de argint pentru elevii români, la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului

- - 10- 39 vizualizari

Luna septembrie a început cu dreptul pentru elevii de top din România, întrucât lotul olimpic a scris istorie la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului (International Earth Science Olympiad – IESO), unde a obținut o medalie de aur şi trei medalii de argint la ediţia din acest an.

Potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale, Constantin-Petrişor Ciauşescu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Gib Mihăescu” din Drăgăşani (jud. Vâlcea), a fost medaliat cu aur

Colegii săi de lot, Eva-Maria Savin (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti), Ştefan Dimitriu (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Andrei Şaguna” din Braşov) şi Gabriel-Darius Mardaru (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Mircea ce Bătrân” din Constanţa), şi-au adjudecat medaliile de argint.

Echipa a fost coordonată de prof. Cătălina Şerban (Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti) şi prof. Cristina Pârvu (Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare).Selecţia lotului s-a realizat la finalul Olimpiadei Naţionale „Ştiinţele Pământului”, des-făşurată în februarie 2019, la Suceava, iar pregătirea lotului a avut loc la Bucureşti.

Potrivit MEN: „Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului este o competiţie în cadrul căreia concurenţii susţin individual o probă teoretică şi una practică. Pentru a încuraja colaborarea între elevii din ţările participante, se organizează echipe internaţionale, care primesc teme de cercetare privind poluarea mediului dintr-o anumită arie geografică şi sarcina de a realiza un proiect cu posibile soluţii pentru ameliorarea problemelor din zona respectivă”.

La a XIII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe ale Pământului, desfăşurată la Daegu, în Coreea de Sud, au participat 163 de elevi din 41 de ţări.

10 recommended
comments icon 0 comments
39 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei