Maria Elisabeta, singura elevă din mediul rural care a obținut media 10 la Evaluarea Națională: ”Mama m-a susţinut în toate activităţile mele şcolare şi extraşcolare”

- - 3 vizualizari

Maria Elisabeta, o adolescentă de la țară, a reușit să obțină media 10 la Evaluarea Națională fără ore în șir de meditații. Ba mai mult, ea este singura elevă din mediul rural care a obținut această performanță și a dezvăluit care a fost secretul ei.

În vârstă de 15 ani, Maria-Elisabeta Baltag spune, cu modestie, că meritele nu îi aparțin în totalitate, adresând pe această cale un mesaj de recunoștință cadrelor didactice care au îndrumat-o pe parcursul anilor.

„Pentru a obţine aceste rezultate am învăţat în mod constant pe parcursul tuturor anilor de şcoală şi am avut parte de profesori dedicaţi care s-au implicat cu adevărat în pregătirea mea şi a colegilor mei. Vreau să le mulţumesc pe această cale tuturor profesorilor mei“, a spus Maria-Elisabeta Baltag, potrivit adevărul.ro.

Ingredientele secrete care au ajutat-o să obțină această performanță pe Maria, copila de la țară care a devenit exemplu, sunt perseverența și încrederea în puterile proprii.

„Nu m-am simţit descurajată de faptul că sunt din mediul rural. Consider că şi un elev de la ţară poate obţine rezultate la fel de bune ca şi elevii din mediul urban. Am avut mereu curajul să pun întrebări şi să clarific orice lucru neînţeles“, a povestit eleva de 10 din Iași.

Elava a mărturisit că i-a fost puțin frică de proba la matematică, dar se pare că nici aceasta nu i-a creat probleme.

„Mi-a fost puţin teamă la matematică, dar nu pot spune că mi-a dat bătăi de cap vreun subiect. Am alocat destul de mult timp pregătirii pentru Evaluarea Naţională, dar am putut să mă implic şi în alte activităţi. Familia mi-a fost mereu alături, iar mama a fost cea care m-a susţinut în toate activităţile mele şcolare şi extraşcolare“, adaugă Maria.

În județul Iași 46 de elevi au reușit să obțină media 10 la Evaluarea Națională înainte de contestații, 45 dintre aceștia fiind elevi din municipiul Iași, în timp ce o singură medie de 10 a fost obținută de o elevă din mediul rural. Tot ea a fost cea care a adus Şcoala Profesională din Cozmeşti în topul şcolilor ieşene după rezultatele la Evaluarea Naţională.

comments icon 0 comments
3 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Interviu cu scriitorul Raul Bribete:”Vom avea o literatură chiuretată de valorile clasice, ba chiar și de valorile postmodernității. Sunt tendințele vizibile.”

-

Cătălin Stanciu: Pentru cei care nu te cunosc, cine este Raul Bribete, cum te-ai autodefini și autocaracteriza? Ce ți-ar plăcea să știe ceilalți despre tine?   Raul Bribete: Voi începe abrupt: să zicem că sunt combinația atipică, între un ins cu finețe de... Mai mult »