a

Povestea Alexandrei, tânăra de 17 ani care a dus steagul României pe cei mai înalți vulcani din lume: ”Și românii pot ajunge unde vor!”

- - 31- 39 vizualizari

Alexandra Marcu este unul dintre cei mai cunoscuți alpiniști români, în ciuda faptului că are doar 17 ani. A urcat deja pe cinci dintre cei mai înalți șapte vulcani ai lumii și are planuri mari.

Alexandra Marcu a fost desemnată exploratorul anului de către Societatea Națională de Georgrafie, imediat după ce a urcat pe cinci dintre cei mai înalți vulcani ai lumii alături de tatăl ei.

“Am început să urc pe munte, și pe piciorușele mele și în spate la vârstă pe 2 ani. Apoi, la vârstă de 12 ani am reușit prima performanță mare să urc pe vârful Mont Blanc, alături de tată. Am ajuns acolo chiar de ziua lui”, își amintește Alexandra, potrivit Știrile ProTV.

Peste tot pe unde a fost din Iran, până în Mexic, Rusia, Georgia sau vârful Kilimanjaro, denumit acoperișul Africii, Alexandra a ridicat deasupra norilor tricolorul României.

Dragostea pentru munte și drumeții o moștenește de la părinți. La 2 ani, o luau cu ei în Retezat, Apuseni sau Bucegi.

”N-am crescut-o nicio clipă în cultura asta a fricii. Nu alerga că o să cazi. Nu te urca în copac că o să zbori. Nu mângâia un câine că te mușcă”, spune tatăl ei.

”Mama, că să mă facă să continui urcușul, îmi spunea întotdeauna că este un spiriduș al muntelui și eu visam că o să îl găsesc și să îl aduc acasă și să îmi devină cel mai bun prieten. Și tot mergeam așa. Hai Alexandra că e spiridisul. Mai mergeam. Mami, unde e spiridisul? Păi o plecat, hai să mai mergem.”, povestește adolescenta.

Află întreaga ei poveste, aici!

31 recommended
39 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »