a

Englezul care culege basme din satele românești pentru a le publica în Insulă

- - 56- 374 vizualizari

Englezul care culege basemele din satele românești și le citește copiilor din Insulă

Scriitorul John Row, 72 de ani, s-a angajat la o misiune inedită: va petrece mai multe săptămâni în România pentru a aduna basme.

Proiectul e intitulat ”Transferania” și e o producție proprie a lui Row, care s-a îndrăgostit de folclorul românesc.

În această toamă va colinda Mijlocenii Bârgăului și Colibița, dar și județul Bistrița-Năsăud, pentru a publica o carte bilingvă la sfârșitul lui 2018:

„Poveştile româneşti, pe care le culeg în două sate absolut încântătoare din Transilvania, vor fi traduse şi citite copiilor din şcoli din Marea Britanie pentru a le trezi interesul faţă de cultura românească”

România are foarte multe basme extrem de interesante şi fascinante şi ar fi păcat ca ele să nu ajungă şi la oameni din alte ţări. Sunt sigur că numeroşi elevi din Marea Britanie vor fi încântaţi de basmele româneşti, aşa cum sunt şi eu“, a explicat scriitorul pentru adevărul.ro

Venit prima dată în România anul trecut, acesta s-a îndrăgostit de peisaje, dar și de oameni. De atunci, a revenit în țară o dată la două luni.

E pasionat de ”Greuceanu”, de faptul că protagonistul nu are defecte, fiind o ”combinație de mușchi și creier”, dar și de răsturnările de situație prezente în basm.

Ideea va fi prezentată în fața Federaţiei Europene a Povestitorilor, pentru a fi cuprinsă într-un program european.

56 recommended
374 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de