a

Actorul Victor Rebengiuc a fost decorat astăzi de către președintele Klaus Iohannis

- - 59- 143 vizualizari

 

Victor Rebengiuc a primit Ordinul Steaua României în grad de Cavaler în cadrul unei ceremonii care a avut loc astăzi, de la ora 16:00, la Palatul Cotroceni.

Rebengiuc s-a născut pe 10 februarie 1933 și, după 60 de ani de carieră, este unul dintre cei mai mari actori români.

E actor al Teatrului Bulandra din București din 1957 și încă mai joacă pe scena Teatrului Național.

Președintele Klauss Iohannis i-a oferit azi distincția:

„V-ați dedicat viața unei nobile arte, având credința că, prin cultură, umanitatea își găsește salvarea în fața urii și a intoleranței. Vă doresc să vă găsiți în continuare puterea de a vă urma vocația pentru încă mulți și fericiți ani”, a spus Iohannis.

sursă foto: Mediafax

Actorul a părut copleșit de emoții și nu a vorbit mai mult de câteva minute, mulțumindu-le tuturor oamenilor care au fost alături de el de-a lungul carierei:

„De-a lungul celor 61 de ani de profesie sunt o mulțime de oameni care au ajutat la cristalizarea carierei mele, începând cu profesoara mea, doamna Laura Buzescu, cu dna Lucia Sturdza Bulandra, căreia i-am fost partener, am avut această onoare. Și o mulțime de actori deosebiți pe care i-am întâlnit în carieră, regizori, ca Liviu Ciulei, Pintilie, Penciulescu, Purcărete, Vlad Mugur și încă mulți alții care m-au îndrumat și m-au învățat meseria asta. Colegii mei de generație – George Constantin, Amza Pellea, Cozorici, Rautschi, Silvia Popovici, Gina Patrichi, Rucăreanu, Anda Toma, alături de care joc încă pe scenă, la Național. Sunt și ei aici, alături de mine, în această decorație și vă mulțumesc și în numele lor”, a încheiat Rebengiuc.

 

59 recommended
143 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de