a

Denis Tudor, tânărul român care a fost ales să construiască trenul viitorului. E student în Elveția și după ce va termina trenul, vrea sa pună steagul României pe el

- - 72- 1944 vizualizari

Povestea lui Denis este una specială. Este însărcinat să realizeze trenul viitorului, iar pe viitor, vrea să lucreze la o rachetă intercontinentală și să populeze planeta Marte.
Are 23 de ani și studiază în Elveția.

A ajuns să se ocupe de acest proiect printr-o întâmplare banală. Miliardarul Elon Musk, cel care a lansat pe piață automobilul autonom Tesla și care vrea să trimită oameni pe marte în 2024, s-a trezit într-o zi blocat în trafic. Așa că a s-a gândit la un proiect: să lanseze un concurs în urma căruia să dezvolte un mijloc de transport al viitorului. Un tren care să circule viteza supersonică, și să nu coste mai mult de 50 de dolari.

 Din echipa câștigătoare face parte și Denis, pe atunci student la Electronică în București. Jurnaliștii ProTv au stat de vorbă cu el.

”Hyperloop e un concept care prezintă două mari părţi. Este vorba despre un tub vidat şi despre o capsulă care va circula în tubul vidat. Această capsulă nu atinge pământul, levitează deasupra unei şine de aluminiu. Ca un tren, dar cu o viteză foarte mare, adică poţi să spui că e ca o rachetă în tub vidat.” În câteva săptămâni, echipa Rloop, din care făcea parte Denis, a schiţat trenul viitorului. Cei o sută de membri, din 14 ţări, nu s-au văzut în realitate nici măcar o dată.

Totul s-a discutat online. Apoi, a urmat partea grea: să găsească bani pentru prototip. S-au gândit la crowdfunding. Adică să strângă bani pe internet. Aşa au aflat de ei cei de la NASA. ”Aici e prima oară când am levitat capsula, în Los Angeles, după cum se vede capsula sta încă pe roţi, iar aceste roți vor fi controlate astfel încât să stea doar pe levitaţie magnetică. După cum se vede, este cupru şi acum levitează capsula. A fost primul test al nostru.”

La începutul anului, Denis şi colegii săi au prezentat prototipul în faţa lui Elon Musk. După ce a câştigat premiul, Denis s-a înscris la master la Politehnica din Lausanne. Se specializează în SMART GRID – adică reţele electrice ale viitorului.

Este hotărât să îmbunătăţească prototipul. Să construiască altul mai performant şi să uimească prin viteză. Tânărul din Mangalia a reuşit să-şi consolideze o echipă formată din studenţi, doctoranzi şi profesori pe care îi coordonează.
Citește continuarea pe ProTv.ro

72 recommended
1944 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Lupescu Anca


Bookmark?Remove?

Românul cunoscut în toată lumea drept omul care alină durerile. “De fiecare dată când plecăm în ţară şi ne întoarcem aici e un sentiment de parcă ţi se rupe ceva “

-

Se numește Constantin Tuleașcă, dar oamenii îl știu drept românul care vindecă suferința. Are 35 de ani, este neurochirurg și a găsit leacul pentru nevralgia de trigemen, adică durerile atroce din zona feței, asemănătoare cu electroșocurile. Constantin a studi... Mai mult »

Bookmark?Remove?

Raluca Mureșan, omul care te face să vizitezi România, chiar dacă locuiești aici. A ajuns la New York cu 100 de dolari în buzunar: ”Mi-am demonstrat că se poate”

-

Raluca Mureșan este omul care te-ar face să vizitezi România, chiar dacă locuiești aici. Atât de frumos vorbește despre țara ei și atât este de bună în meseria de ghid turistic. A studiat și a muncit la New York, și a ajuns în America pentru că, spune ea, uitâ... Mai mult »