a

FOTO Expoziția „Arta în suflet de medic”, cu lucrări ale medicilor și studenților, la UMF Târgu Mureș

- - 21- 84 vizualizari

Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) din Târgu Mureș a vernisat luni expoziția de artă plastică „Arta în suflet de medic”, care cuprinde numeroase lucrări de pictură, gravură și sculptură realizate de medici și de studenți.

Expoziția se află la ediția a IV-a, este coordonată de către prof. univ. dr. János Jung și este organizată în cadrul Zilelor UMF Târgu Mureș.

„Inițiativa profesorului Jung a pornit în urmă cu câțiva ani și a devenit tradiție în cadrul Zilelor UMF. La începutul lunii decembrie, în prima zi a Zilelor UMF, se desfășoară manifestarea numită foarte sugestiv ‘Arta în suflet de medic’. Îi mulțumim profesorului Jung pentru idee, susținere și implicare. Doresc, totodată, să îmi exprim aprecierea față de artiștii care expun, indiferent că este vorba despre pictură, gravură, sculptură etc. Acest lucru dovedește încă o dată că un medic sau un farmacist are și această aplecare artistică, poate prea puțin exploatată sau expusă”, a declarat decanul Facultății de Medicină, prof. univ. dr. Ovidiu Cotoi.

Unul dintre artiștii care au expus, prof. univ. dr. Anca Sin, a spus că lucrările expuse au ca element comun sensibilitatea, oferind emoție estetică și bucurie.

„Vreau să-i mulțumesc domnului profesor Jung pentru această inițiativă, care a devenit o tradiție în universitatea noastră. Astăzi, câțiva dintre noi am pornit într-o frumoasă călătorie de suflet, străduindu-ne să vă oferim emoție estetică și multă bucurie. Este extraordinar că înainte de Sfintele Sărbători reușim să ne strângem aici și să rezonăm unii cu alții pe coordonate sufletești aparte”, a afirmat Anca Sin.

Agerpres.ro

21 recommended
84 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Lupescu Anca


Bookmark?Remove?

Românul cunoscut în toată lumea drept omul care alină durerile. “De fiecare dată când plecăm în ţară şi ne întoarcem aici e un sentiment de parcă ţi se rupe ceva “

-

Se numește Constantin Tuleașcă, dar oamenii îl știu drept românul care vindecă suferința. Are 35 de ani, este neurochirurg și a găsit leacul pentru nevralgia de trigemen, adică durerile atroce din zona feței, asemănătoare cu electroșocurile. Constantin a studi... Mai mult »

Bookmark?Remove?

Raluca Mureșan, omul care te face să vizitezi România, chiar dacă locuiești aici. A ajuns la New York cu 100 de dolari în buzunar: ”Mi-am demonstrat că se poate”

-

Raluca Mureșan este omul care te-ar face să vizitezi România, chiar dacă locuiești aici. Atât de frumos vorbește despre țara ei și atât este de bună în meseria de ghid turistic. A studiat și a muncit la New York, și a ajuns în America pentru că, spune ea, uitâ... Mai mult »