a

#TeachforRomânia Au renunțat la salariile mari din corporație pentru a îi educa pe elevii săraci. O sută de de profesori tineri fac voluntariat

- - 22- 171 vizualizari

Au renunțat la locurile de muncă din corporații ca să îi învețe carte pe copiii sărmani de la sate.Aproape o sută de învățători și profesori fac parte din organizația non-guvernamentală „Teach for România”.

ONG-ul pune la dispoziția sistemului educațional din România cadre didactice în comunitățile sărace, cu rezultate școlare scăzute. Mirona are 23 de ani și este din Sibiu. S-a hotarat să facă voluntariat, așa că a plecat într-o tabără de refugiați, la granița cu Siria, însă a simțit că trebuie să se întoarcă acasă.

Am avut un declic şi m-am întrebat de ce mă chinui eu să plec departe, când aici la noi avem atâta nevoie, pentru că e important să fie bine acasă. Poate petrec un an în altă ţară, dar după mă întorc tot acasă, că n-am de gând să părăsesc România.”

Elevii o iubesc și spun că orele ei sunt distractive.  Apreciază și că nu îi bate, așa cum mai obișnuiesc să o facă alți profesori.

”Îmi place că e cuminte cu noi şi nu ne bate niciodată. Numai domnul de religie câteodată ne mai da peste mâini, câteodată ne dă cu cartea de religie în cap, ne trage de urechi şi ne trage şi de păr.”

Tânăra vrea să se implice și mai mult în comunitate și să îi ducă pe copii în excursii, mai ales că mulți dintre ei nu au ieșit niciodată din sat.

”Îmi place să dăruiesc şi-mi place să fac lucrurile cu plăcere şi îmi place să văd frumos în jurul meu. Și odată ce e bine în jurul meu, sunt şi eu bine”, spune Mirona.

La fel ca ea gândesc și ceilalți învățători și profesori din organizație. Copilașii așteaptă cu nerăbdare orele cu ei, pentru că totul se bazează pe răbdare, comunicare și multă blândețe.

”Este cea mai frumoasă profesoara din lume, este caldă, îmi place cum predă”, spune o fetiță despre Florentina, doctor în meteorologie și profesor universitar.

”Valoarea mea este excelentă în orice domeniu. În primul rând, aş vrea să-i înţeleg, pentru ei sunt adulţii de mâine. Și să înţeleagă cât de mult contează relaţia dintre oameni şi cât de mult contează să fie om şi omenos . E baza la orice sistem de educaţie la orice meserie. Fiind adulţii de mâine, poate că o sămânţă din ce am semănat eu aici o să o transmită mai departe şi încercam să schimbăm lumea”, spune Florentina.

Fiecare dascăl din organizație este mânat de dorința de a face bine, fără să primească la schimb nimic, în afara de sentimentul că au contribuit cu o bucățică la schimbarea lumii în bine.

Povestea lor o găsiți pe ȘtirileProTv.

22 recommended
171 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Lupescu Anca


Bookmark?Remove?

Românul cunoscut în toată lumea drept omul care alină durerile. “De fiecare dată când plecăm în ţară şi ne întoarcem aici e un sentiment de parcă ţi se rupe ceva “

-

Se numește Constantin Tuleașcă, dar oamenii îl știu drept românul care vindecă suferința. Are 35 de ani, este neurochirurg și a găsit leacul pentru nevralgia de trigemen, adică durerile atroce din zona feței, asemănătoare cu electroșocurile. Constantin a studi... Mai mult »

Bookmark?Remove?

Raluca Mureșan, omul care te face să vizitezi România, chiar dacă locuiești aici. A ajuns la New York cu 100 de dolari în buzunar: ”Mi-am demonstrat că se poate”

-

Raluca Mureșan este omul care te-ar face să vizitezi România, chiar dacă locuiești aici. Atât de frumos vorbește despre țara ei și atât este de bună în meseria de ghid turistic. A studiat și a muncit la New York, și a ajuns în America pentru că, spune ea, uitâ... Mai mult »