Elevii din România, mai buni la școală decât colegii lor din Anglia. Un fost șef al Inspectoratului Școlar din Marea Britanie explică de ce

- - 22- 373 vizualizari

Copiii românilor stabiliți în Anglia au rezultate școlare mai bune decât colegii lor englezi, asta pentru că părinții lor au ambiții mai mari pentru ei, față de părinții copiilor născuți în Marea Brianie, potrivit lui Michael Wilshaw, fost șef al Ofsted (Office for Standards in Education, Children’s Services and Skills), instituție echivalentă cu Inspectoratul Școlar.

Potrivit publicației DailyMail, acesta a declarat că elevii imigranți au stimulat performanța Angliei în evaluările internaționale recente (PISA) în comparație cu rezultatele mai slabe din Țara Galilor, Scoția și Irlanda de Nord.

„Familia este marele educator. Familia este cea care le oferă copiilor suportul de care au nevoie. ”

El a fost criticat pentru că a sugerat că Brexitul ar putea dăuna școlilor, prin reducerea numărului de copii imigranți cu performanțe ridicate.

El a răspuns celor care susțin că școlile din țară, în special cele primare, sunt sub o presiune uriașă din cauza imigrației și a natalității crescute în rândul nou-veniți.

Luând cuvântul la emisiunea BBC Radio 5 Live, Sir Michael a spus: „Imigrație mai puțină ar putea însemna standarde de fapt mai mici, deoarece familiile imigranților doresc ca ai lor copii să fie foarte buni. Ei doresc un sistem de educație mai bun decât cel pe care l-au avut în țara lor de origine.”

22 recommended
comments icon 0 comments
373 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Lupescu Anca


Bookmark?Remove?

HaiHui în Doi, aventura a doi tineri care au decis să exploreze Asia pentru un an: „Nimic din ceea ce există în Asia de Sud Est nu are nicio legătură cu România sau cu Europa!

-

Andreia și Ionuț Chiperi sunt doi tineri frumoși, curajoși și cu o poveste delicioasă despre o experiență pe care puțini au ocazia să o trăiască. Sătui de rutina de acasă, au decis să își ia un an sabatic în care să exploreze cultura, obiceiurile și stilul de ... Mai mult »

Bookmark?Remove?

Alice Teodorescu, cercetătoare și iubitoare de educație: „Cred că marea provocare pentru tineri acum e să folosească tehnologia ca pe un mijloc deștept de a naviga prin viața, nu ca pe ceva prin care își trăiesc viața”

-

Alice Teodorescu este o tânără pasionată de cultură, identități și, nu în ultimul rând, de animații. A făcut un master de cercetare în studii media la Universitatea din Amesterdam (UVA) și spune că a fost cea mai bună decizie pe care o putea lua. Iubește educa... Mai mult »

Bookmark?Remove?

Alexandru Săvoiu, fost bancher pe Wall Street actual student la Inteligență Artificală în cadrul Stanford: „Dacă ești proactiv și competitiv, America îți oferă numeroase oportunități!”

-

Alexandru Săvoiu este un tânăr pasionat de finanțe, motiv pentru care a ajuns ca după terminarea facultății să devină bancher pe Wall Street. Cu timpul, a realizat că inteligența artificială este domeniul viitorului, așa că va avea nevoie de cunoștințe în aces... Mai mult »

Bookmark?Remove?

Bianca Costin, tânăra pasionată de programare care a făcut internship la Google: „Idealul meu e să lucrez mereu la proiecte în care cred, care pot avea un impact pozitiv în lume”

-

Bianca este o tânără pasionată de informatică și tehnologie A făcut un internship la Google și acum lucrează la un proiect numit Wellcode, care își propune să îi învețe pe tineri programare de la zero. Spune că, indiferent de zona geografică în care te afli, t... Mai mult »