a

Educație prin teatru. Liceeni pregătiți pentru examenul de Bacalaureat de actori

- - 40- 148 vizualizari

O metodă inedită de a face elevii de liceu să învețe mai simplu pentru examenul de Bacalauerat. La asta s-au gândit actorii Teatrului Mic din Capitală, atunci când s-au gândit că adolescenții ar putea învăța operele pentru examen direct de pe scenă.

Proiectul a fost aprobat de Inspectatoratul Școlar al Municipiului București și constă într-o serie de spectacole-lectură menite să readucă în atenția elevilor autori precum I.L. Caragiale, Emil Petrescu sau Marin Preda.

„Nu știu cât ar vrea ei să citească de unii singuri (..) dacă ar auzi porțiuni, fragmente, să își dea seama ca, uite, chia este comic. Poate să îi stârnești să citească toată opera lui Caragiale. Oper, măcar Scrisoarea pierdută”, spune Gabi Costin, actor.

„Cumva am încercat să îi aducem mai aproape față de cel puțin, să spunem, față de materia de bacalaureat. Măcar să vorbească despre asta. Să aibă un topic de discuție între ei, dincolo de Facebook, Twitter sau mai știu eu ce aplicații”, spune cunoscuta actriță Andreea Grămoșteanu.

Iar ideea pare ca a prins în rândul adolescenților.

„Este mult mai ok să înțelegem materia prin teatru, piese, la școală”, spune Alexandra, o elevă care urmează să dea bacalaureatul în iunie, 2018.

Promovabilitatea examenului de bacalaureat, în 2017, a fost de 61,88%, iar una dintre cauze, potrivit liceenilor, ar fi programa școlară mult prea încărcată și neadaptată vremurilor.

„Noi suntem mai atrași de lucrurile mai actuale, mai moderne. Ne este greu să citim operele și să le înțelegem, în primul rând. Și avem nevoie de mai mult pentru a înțelege fiecare operă”, spune o elevă.

„Un factor care a contribuit la pierderea interesului pentru lectură este tehnologia, care a apărut în viața tinerilor și inevitabil și-a lăsat amprenta asupra felului de a gândi al acestora”, explică Patricia Constantin, elevă.

Citește articolul integral pe Digi24.

40 recommended
148 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Lupescu Anca


Bookmark?Remove?

Românul cunoscut în toată lumea drept omul care alină durerile. “De fiecare dată când plecăm în ţară şi ne întoarcem aici e un sentiment de parcă ţi se rupe ceva “

-

Se numește Constantin Tuleașcă, dar oamenii îl știu drept românul care vindecă suferința. Are 35 de ani, este neurochirurg și a găsit leacul pentru nevralgia de trigemen, adică durerile atroce din zona feței, asemănătoare cu electroșocurile. Constantin a studi... Mai mult »

Bookmark?Remove?

Raluca Mureșan, omul care te face să vizitezi România, chiar dacă locuiești aici. A ajuns la New York cu 100 de dolari în buzunar: ”Mi-am demonstrat că se poate”

-

Raluca Mureșan este omul care te-ar face să vizitezi România, chiar dacă locuiești aici. Atât de frumos vorbește despre țara ei și atât este de bună în meseria de ghid turistic. A studiat și a muncit la New York, și a ajuns în America pentru că, spune ea, uitâ... Mai mult »