A trăit 12 ani în Germania, dar s-a întors în țară și a deschis un centru de recuperare medicală: „Îi îndemn pe cei care trăiesc în străinătate să se gândească și la România atunci când vor să-și dezvolte o afacere”

- - 20- 318 vizualizari


Paul Sittner a studiat în Germania timp de 12 ani, dar a decis să se întoarcă în țară și să aducă un nou concept: terapia prin sport.

„Îi îndemn pe cei care trăiesc în străinătate să se gândească și la România atunci când vor să-și dezvolte o afacere și să-și pună în valoare acasă experiența acumulată în străinătate, pentru a contribui cu toții la dezvoltarea și întărirea țării noastre”, spune Paul, co-fondatorul Centrului Sport Therapie, pentru publicația repatriot.ro

Vorbește despre el ca fiind un om disciplinat, iar unul dintre motivele pentru care este așa îl reprezintă sportul.

„Sportivilor le trebuie mereu un stimul nou, care să le facă viața mai puțin monotonă”, spune Paul.

A studiat ANEFS în București, până în 1994, iar după a avut mai multe activități în domeniul sportului.

A înființat un club privat de fotbal pentru juniori și a lucrat pentru un club de fotbal din Germania ca scouter. Atunci a fost momentul în care s-a gândit să studieze în străinătate.

„M-am hotarat în 2003 să plec la studii în Germania, mai mult pentru a avea și o altă experiență, să văd cum lucrează alții. Inițial vroiam să fac marketing și management sportiv, pentru asta am plecat, însă am ajuns la recuperare și prevenire. În paralel cu studiile, am avut mai multe joburi part time, am jucat fotbal, am și antrenat, și până la urmă am rămas la clinica unde am făcut practică. Încă nu terminasem studiile când mi s-a oferit primul job în recuperare medicală, într-o clinică mai mică, care a crescut treptat, ajungând cea mai mare clinică a landului Nordrhein-Westfalia. Practic, am crescut împreună și am rămas până în 2014, când m-am întors prima oară în România” .

În Germania, s-a specializat, printre altele, în terapia coloanei vertebrale, recuperarea în boli interne, diabet, hipertensiune și antrenament funcțional. Încă de când lucra la clinica din Koln, Paul conducea independent diverse grupe de pacienți, de la afecțiuni ale coloanei, până la prevenirea accidentărilor sportive, potrivit sursei menționate.

„În vacanța de Crăciun am venit acasă, în Romania, iar cadrul unei atmosfere bune și relaxate, am întrebat un prieten dacă cunoaște pe cineva în țară, care ar fi interesat de o colaborare, un doctor sau cineva cu experiența unei clinici. Așa am pus bazele primei afaceri în România. În 2014, am deschis în interiorul unei clinici private un centru de recuperare și de fizioterapie.”

Afacerea s-a încheiat în 2016 iar în 2017 a deschis, alături de un prieten, Centrul Sport Therapie, aflat pe strada Gramont, nr 38 din Capitală.

„Oamenii sunt receptivi, fiind ceva nou, şi pot spune fără exagerare, că ce am adus în acest centru este la nivelul unei săli de top din Germania. Conceptul nostru cuprinde recuperare medicală prin sport, prevenirea accidentărilor şi îmbunătăţirea performanţei sportive”.

Paul este deschis la colaborări, însă nu e dispus să facă niciun compromis cu privire la standardele înalte pe care Centrul le impune.

Îi îndeamnă pe românii din diaspora să își îndrepte privirea și spre România, atunci când au în plan un proiect de succes:

„Sper ca povestea și experiența mea să inspire și alti români să se gândească la România, ca la un loc în care poți face multe. Pentru ca loc este, în mai toate domeniile. E nevoie de curaj, dar se poate!”

20 recommended
comments icon 0 comments
318 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Lupescu Anca


Bookmark?Remove?

Sevda Memet, medic rezident, câștigătoarea celei mai importante burse MBA la Stanford: „Vreau să mă întorc în România și să creez un centru oncologic de top în Europa de Est”

-

Sevda Memet este medic rezident în Constanța, unde a absolvit Facultatea de Medicină din cadrul  Universităţii Ovidius și a reușit să obțină o bursă MBA (Master of Business Administration) la Universitatea Staford din Statele Unite ale Americii.  Visează să în... Mai mult »

Bookmark?Remove?

Medic stomatolog și mamă pentru mii de copii: „Nu poți iubi pe nimeni fără să te iubești pe tine. Nu poți împărți mâncare dacă tu nu ai suficientă pentru tine”

-

Este medic stomatolog, antrenor de dezvoltare personală, iar în timpul liber se ocupă cu activități de voluntariat. Are ochi strălucitori și o privire caldă. Zâmbește constant. Abia la finalul discuției am realizat că zâmbetul ei nu este condiționat de niciun ... Mai mult »

Bookmark?Remove?

Istoricul Neagu Djuvara a murit la vârsta de 101 ani

-

Marele istoric român Neagu Djuvara a murit la vârsta de 101 ani, conform TVR. Neagu Djuvara s-a născut pe 18 august 1916 (după calendarul vechi; 31 august 1916, după calendarul nou), în București, într-o familie de origine aromână. Neagu Djuvara a devenit în a... Mai mult »

Ne dorim să rămâneți alături de noi în continuare!

Echipa Viitorulromaniei are nevoie de acordul dumneavoastra in conformitate cu noile reglementari privind Protectia Datelor (GDPR).
Partenerii nostri folosesc tehnologii precum cookie-uri pe site-ul nostru pentru a ajunge mai usor la voi cu anunturi publicitare personalizate.
Prin acceptarea acestora va bucurați de continut, ne ajutati sa menținem site-ul gratuit si sa ne continuam demersul jurnalistic.

Iti multumim pentru acceptul tau !