A trăit 12 ani în Germania, dar s-a întors în țară și a deschis un centru de recuperare medicală: „Îi îndemn pe cei care trăiesc în străinătate să se gândească și la România atunci când vor să-și dezvolte o afacere”

- - 26- 407 vizualizari

Paul Sittner a studiat în Germania timp de 12 ani, dar a decis să se întoarcă în țară și să aducă un nou concept: terapia prin sport.

„Îi îndemn pe cei care trăiesc în străinătate să se gândească și la România atunci când vor să-și dezvolte o afacere și să-și pună în valoare acasă experiența acumulată în străinătate, pentru a contribui cu toții la dezvoltarea și întărirea țării noastre”, spune Paul, co-fondatorul Centrului Sport Therapie, pentru publicația repatriot.ro

Vorbește despre el ca fiind un om disciplinat, iar unul dintre motivele pentru care este așa îl reprezintă sportul.

„Sportivilor le trebuie mereu un stimul nou, care să le facă viața mai puțin monotonă”, spune Paul.

A studiat ANEFS în București, până în 1994, iar după a avut mai multe activități în domeniul sportului.

A înființat un club privat de fotbal pentru juniori și a lucrat pentru un club de fotbal din Germania ca scouter. Atunci a fost momentul în care s-a gândit să studieze în străinătate.

„M-am hotarat în 2003 să plec la studii în Germania, mai mult pentru a avea și o altă experiență, să văd cum lucrează alții. Inițial vroiam să fac marketing și management sportiv, pentru asta am plecat, însă am ajuns la recuperare și prevenire. În paralel cu studiile, am avut mai multe joburi part time, am jucat fotbal, am și antrenat, și până la urmă am rămas la clinica unde am făcut practică. Încă nu terminasem studiile când mi s-a oferit primul job în recuperare medicală, într-o clinică mai mică, care a crescut treptat, ajungând cea mai mare clinică a landului Nordrhein-Westfalia. Practic, am crescut împreună și am rămas până în 2014, când m-am întors prima oară în România” .

În Germania, s-a specializat, printre altele, în terapia coloanei vertebrale, recuperarea în boli interne, diabet, hipertensiune și antrenament funcțional. Încă de când lucra la clinica din Koln, Paul conducea independent diverse grupe de pacienți, de la afecțiuni ale coloanei, până la prevenirea accidentărilor sportive, potrivit sursei menționate.

„În vacanța de Crăciun am venit acasă, în Romania, iar cadrul unei atmosfere bune și relaxate, am întrebat un prieten dacă cunoaște pe cineva în țară, care ar fi interesat de o colaborare, un doctor sau cineva cu experiența unei clinici. Așa am pus bazele primei afaceri în România. În 2014, am deschis în interiorul unei clinici private un centru de recuperare și de fizioterapie.”

Afacerea s-a încheiat în 2016 iar în 2017 a deschis, alături de un prieten, Centrul Sport Therapie, aflat pe strada Gramont, nr 38 din Capitală.

„Oamenii sunt receptivi, fiind ceva nou, şi pot spune fără exagerare, că ce am adus în acest centru este la nivelul unei săli de top din Germania. Conceptul nostru cuprinde recuperare medicală prin sport, prevenirea accidentărilor şi îmbunătăţirea performanţei sportive”.

Paul este deschis la colaborări, însă nu e dispus să facă niciun compromis cu privire la standardele înalte pe care Centrul le impune.

Îi îndeamnă pe românii din diaspora să își îndrepte privirea și spre România, atunci când au în plan un proiect de succes:

„Sper ca povestea și experiența mea să inspire și alti români să se gândească la România, ca la un loc în care poți face multe. Pentru ca loc este, în mai toate domeniile. E nevoie de curaj, dar se poate!”

26 recommended
comments icon 0 comments
407 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Lupescu Anca


Bookmark?Remove?

HaiHui în Doi, aventura a doi tineri care au decis să exploreze Asia pentru un an: „Nimic din ceea ce există în Asia de Sud Est nu are nicio legătură cu România sau cu Europa!

-

Andreia și Ionuț Chiperi sunt doi tineri frumoși, curajoși și cu o poveste delicioasă despre o experiență pe care puțini au ocazia să o trăiască. Sătui de rutina de acasă, au decis să își ia un an sabatic în care să exploreze cultura, obiceiurile și stilul de ... Mai mult »

Bookmark?Remove?

Alice Teodorescu, cercetătoare și iubitoare de educație: „Cred că marea provocare pentru tineri acum e să folosească tehnologia ca pe un mijloc deștept de a naviga prin viața, nu ca pe ceva prin care își trăiesc viața”

-

Alice Teodorescu este o tânără pasionată de cultură, identități și, nu în ultimul rând, de animații. A făcut un master de cercetare în studii media la Universitatea din Amesterdam (UVA) și spune că a fost cea mai bună decizie pe care o putea lua. Iubește educa... Mai mult »

Bookmark?Remove?

Alexandru Săvoiu, fost bancher pe Wall Street actual student la Inteligență Artificală în cadrul Stanford: „Dacă ești proactiv și competitiv, America îți oferă numeroase oportunități!”

-

Alexandru Săvoiu este un tânăr pasionat de finanțe, motiv pentru care a ajuns ca după terminarea facultății să devină bancher pe Wall Street. Cu timpul, a realizat că inteligența artificială este domeniul viitorului, așa că va avea nevoie de cunoștințe în aces... Mai mult »

Bookmark?Remove?

Bianca Costin, tânăra pasionată de programare care a făcut internship la Google: „Idealul meu e să lucrez mereu la proiecte în care cred, care pot avea un impact pozitiv în lume”

-

Bianca este o tânără pasionată de informatică și tehnologie A făcut un internship la Google și acum lucrează la un proiect numit Wellcode, care își propune să îi învețe pe tineri programare de la zero. Spune că, indiferent de zona geografică în care te afli, t... Mai mult »