Fără categorie

Small Academy, o educație altfel pentru copii. Tinerii care îi pregătesc pe copii să devină profesioniști

- - 23- 113 vizualizari


Doi tineri din București au pus bazele unui start-up educațional, prin care își propun să facă o inițiere în tehnologie pentru copii.

Mai exact, micuții învață robotică și automatizare. Sunt copii de toate vârstele: de la 4 ani până la adolescenți de 14 ani, care se pregătesc pentru meseriile viitorului.

„Încercăm să luăm elemente din ştiinţe, tehnolgie, artă, matematică şi le transpun în proiecte destul de simple pentru ei, astfel încât să înţeleagă concepte mult mai avansate”, explică profesoara Georgiana Vlăsceanu.

„Ştiu că sună ciudat asta, dar cumva rolul nostru aici este unul destul de ciudat, noi trebuie să-i învăţăm pe copii skill-uri pe care să le folosească într-o meserie care nu ştim cum va arăta şi care va fi descrierea postului”, spune Sorin Țărmure, antreprenor.

Până în 2020, se preconizează că vor disparea 5 milioane de job-uri din cauza automatizarii, dar vor aparea alte milioane de oportunitați de pe urma dezvoltării tehnologiilor. Părinții conștienți de schimbări încearcă să își obișnuiască de mici copiii cu ce va veni.

„Toată lumea poate să facă roboți. Toată lumea poate să faca ce vrea, dacă vrea. Jos cu prejudecățile!” spune Eliza Lungu, unul dintre elevi.

Proiectul Small Academy a pornit în 2015. Un contabil cu pasiune pentru domeniul IT și o specialistă în domeniul comunicării s-au gândit să pornească un proiect care ar putea să aducă un plus de educație.

23 recommended
comments icon 0 comments
113 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Lupescu Anca


Bookmark?Remove?

Sevda Memet, medic rezident, câștigătoarea celei mai importante burse MBA la Stanford: „Vreau să mă întorc în România și să creez un centru oncologic de top în Europa de Est”

-

Sevda Memet este medic rezident în Constanța, unde a absolvit Facultatea de Medicină din cadrul  Universităţii Ovidius și a reușit să obțină o bursă MBA (Master of Business Administration) la Universitatea Staford din Statele Unite ale Americii.  Visează să în... Mai mult »

Bookmark?Remove?

Medic stomatolog și mamă pentru mii de copii: „Nu poți iubi pe nimeni fără să te iubești pe tine. Nu poți împărți mâncare dacă tu nu ai suficientă pentru tine”

-

Este medic stomatolog, antrenor de dezvoltare personală, iar în timpul liber se ocupă cu activități de voluntariat. Are ochi strălucitori și o privire caldă. Zâmbește constant. Abia la finalul discuției am realizat că zâmbetul ei nu este condiționat de niciun ... Mai mult »

Bookmark?Remove?

Istoricul Neagu Djuvara a murit la vârsta de 101 ani

-

Marele istoric român Neagu Djuvara a murit la vârsta de 101 ani, conform TVR. Neagu Djuvara s-a născut pe 18 august 1916 (după calendarul vechi; 31 august 1916, după calendarul nou), în București, într-o familie de origine aromână. Neagu Djuvara a devenit în a... Mai mult »

Ne dorim să rămâneți alături de noi în continuare!

Echipa Viitorulromaniei are nevoie de acordul dumneavoastra in conformitate cu noile reglementari privind Protectia Datelor (GDPR).
Partenerii nostri folosesc tehnologii precum cookie-uri pe site-ul nostru pentru a ajunge mai usor la voi cu anunturi publicitare personalizate.
Prin acceptarea acestora va bucurați de continut, ne ajutati sa menținem site-ul gratuit si sa ne continuam demersul jurnalistic.

Iti multumim pentru acceptul tau !