a

Campania „curier pentru nevoiași”. Zeci de persoane din Aiud au beneficiat de haine groase pentru sezonul rece

- - 39- 72 vizualizari

Campanie umanitară pentru cei nevoiași, la Aiud, în județul Alba. Oamenii sărmani pot să își aleagă haine groase donate de Serviciul de Ajutor Maltez și de Primăria orașului.

Campania, numită “Cuier pentru nevoiași”, va continua zilnic, pe toată perioada iernii. La ea au contribuit și mulți oameni marinimoși, care au ținut să rămână anonimi.

Zeci de oameni trec zilnic pe la cuierul cu haine de unde își aleg geci, pantaloni, căciuli sau bluze groase de care au nevoie. Toate sunt binevenite acum în mijlocul iernii.

Hainele groase sunt așezate pe mai multe cuiere la sediul din Aiud al Serviciului de Ajutor Maltez, o organzatie umanitară.

“Fiecare lucrușor e binevenit. Salariile sunt mici, pensiile dezastru și atunci ne bucurăm de orice ajutor. Un fular, o căciulă, un pantalon de schi mai ales că noi suntem din zona de munte foarte binevenite”, spune o femeie.

“Avem mai multe și nu folosim și văd că sunt oameni nevoiași în oraș și vin tot timpul aici. Decât să le arunc mai bine le aduc aici. Păcat să nu le dăm la cine are nevoie.”

Fari Palko Ilona, coordonator Serviciul de Ajutor Maltez Aiud: “Fiindcă scopul nostru este caritativ, totdeauna ne gândim unde trebuie ajutat și dacă este frig și oamenii au nevoie de haine călduroase. Ce avem în magazie tot le scoatem călduros și punem la dispoziția oamenilor ei aleg.”

Acesta este al doilea an când campania “Cuierul pentru nevoiași” se desfășoară cu succes în Aiud.

39 recommended
72 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Lupescu Anca


Bookmark?Remove?

Românul cunoscut în toată lumea drept omul care alină durerile. “De fiecare dată când plecăm în ţară şi ne întoarcem aici e un sentiment de parcă ţi se rupe ceva “

-

Se numește Constantin Tuleașcă, dar oamenii îl știu drept românul care vindecă suferința. Are 35 de ani, este neurochirurg și a găsit leacul pentru nevralgia de trigemen, adică durerile atroce din zona feței, asemănătoare cu electroșocurile. Constantin a studi... Mai mult »

Bookmark?Remove?

Raluca Mureșan, omul care te face să vizitezi România, chiar dacă locuiești aici. A ajuns la New York cu 100 de dolari în buzunar: ”Mi-am demonstrat că se poate”

-

Raluca Mureșan este omul care te-ar face să vizitezi România, chiar dacă locuiești aici. Atât de frumos vorbește despre țara ei și atât este de bună în meseria de ghid turistic. A studiat și a muncit la New York, și a ajuns în America pentru că, spune ea, uitâ... Mai mult »