Două costume populare purtate de Regina Maria și zeci de fotografii pot fi admirate la Muzeul de Istorie

- - 34- 363 vizualizari

Muzeul de Istorie a vernisat o expoziție dedicată Reginei Maria. Marea atracție sunt două costume populare, purtate de regină și care pot fi admirate până duminică la instituția de cultură.

Expoziția cuprinde 40 de panouri cu fotografii din din ilustrația cărților pentru copii scrise de Regina Maria, lucrări care abundă în desene inspirate din imaginea costumelor tradiționale românești și a obiectelor împodobite cu motive populare. Expoziția va putea fi vizitată până în 12 martie. Până duminică la Muzeul de Istorie pot fi văzute în premieră două costume populare purtate de Regina Maria.

„Regina Maria a României a fost un ambasador irezistibil pentru opinia publică internațională în perioada interbelică, o sursă de inspirație pentru promovarea artei populare românești și motiv de mândrie pentru românii din țară și străînătate. De asemenea, în contextul prezenței modeste a personalităților istoriei României în panteonul istoric mondial și a listei reduse de personalități istorice pozitive legate de Primul Război Mondial, considerăm că un proiect despre Regina Maria, personalitate recunoscută la nivel mondial, subiect de cărți în spațiul european și nord-american, reprezintă un răspuns important pentru nevoia legitimă a românilor de prestigiu național și de reprezentare în istoria și cultură universal“, a declarat Nicolae Pepene, director al Muzeului de Istorie la vernisajul expoziției.

Lucrări semnate de Van Gogh, descoperite după mai bine de 100 de ani

Două lucrări semnate de Vincent van Gogh au fost descoperite după mai bine de 100 de ani și au fost expuse pentru prima oară în public, la muzeul Singer Laren, din Olanda.

Este vorba despre un desen dintr-o colecție privată, „Dealul din Montmartre cu cariere de piatră” (1886), atribuit recent lui Van Gogh, și de un altul, „Dealul din Montmartre”, semnat de același artist.

Lucrarea „Dealul din Montmartre cu cariere de piatră” a fost descoperită în colecția fundației de artă Van Vlissingen. Adusă pentru autentificare în 2013, la Muzeul Van Gogh din Amsterdam, a fost atribuită de specialiști celebrului pictor, aceștia vorbind despre o descoperire „excepțională”.

34 recommended
comments icon 0 comments
363 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Lupescu Anca


Bookmark?Remove?

HaiHui în Doi, aventura a doi tineri care au decis să exploreze Asia pentru un an: „Nimic din ceea ce există în Asia de Sud Est nu are nicio legătură cu România sau cu Europa!

-

Andreia și Ionuț Chiperi sunt doi tineri frumoși, curajoși și cu o poveste delicioasă despre o experiență pe care puțini au ocazia să o trăiască. Sătui de rutina de acasă, au decis să își ia un an sabatic în care să exploreze cultura, obiceiurile și stilul de ... Mai mult »

Bookmark?Remove?

Alice Teodorescu, cercetătoare și iubitoare de educație: „Cred că marea provocare pentru tineri acum e să folosească tehnologia ca pe un mijloc deștept de a naviga prin viața, nu ca pe ceva prin care își trăiesc viața”

-

Alice Teodorescu este o tânără pasionată de cultură, identități și, nu în ultimul rând, de animații. A făcut un master de cercetare în studii media la Universitatea din Amesterdam (UVA) și spune că a fost cea mai bună decizie pe care o putea lua. Iubește educa... Mai mult »

Bookmark?Remove?

Alexandru Săvoiu, fost bancher pe Wall Street actual student la Inteligență Artificală în cadrul Stanford: „Dacă ești proactiv și competitiv, America îți oferă numeroase oportunități!”

-

Alexandru Săvoiu este un tânăr pasionat de finanțe, motiv pentru care a ajuns ca după terminarea facultății să devină bancher pe Wall Street. Cu timpul, a realizat că inteligența artificială este domeniul viitorului, așa că va avea nevoie de cunoștințe în aces... Mai mult »

Bookmark?Remove?

Bianca Costin, tânăra pasionată de programare care a făcut internship la Google: „Idealul meu e să lucrez mereu la proiecte în care cred, care pot avea un impact pozitiv în lume”

-

Bianca este o tânără pasionată de informatică și tehnologie A făcut un internship la Google și acum lucrează la un proiect numit Wellcode, care își propune să îi învețe pe tineri programare de la zero. Spune că, indiferent de zona geografică în care te afli, t... Mai mult »