a

Drapelul României a fost arborat pe Vârful Omu, după un traseu greu, prin zăpadă de 1,5 metri

- - 60- 104 vizualizari

Drapelul României a fost arborat, marţi, pe Vârful Omu, în Munţii Bucegi, de cei 10 jandarmi care au plecat de dimineaţă în ascensiune. După un traseul greu, prin zăpadă care măsura mai mult de 1,5 metri, jandarmii au ajuns în vârf şi au strigat „Trăiască România”.

Cei zece jandarmi au ajuns pe Vârful Omu,din Munţii Bucegi, după un traseu greu, de trei ore şi jumătate, au arborat drapelul României şi au strigat „Trăiască România”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Nefiind urme în zăpadă, echipa de jandarmi a trebuit să facă ea urme şi să se orienteze după marcaje.

Jandarmii au transmis că nu recomandă nimănui să se aventureze pe platoul Bucegi sau pe traseele turistice spre Vârful Omu, unde zăpada măsoară 1,5 metri, este ceaţă, iar temperatura la prânz era de -11 grade Celsius.

Cei zece jandarmi montani din Sinaia, Hunedoara şi Braşov participă la proiectul ,,O echipă. Un steag. Un ideal” şi au format echipa naţională montană care a pornit, marţi, în escaladarea vârfurilor montane din ţară, unde va fi arborat drapelul României, cu ocazia Centenarului. Prima escaladă a fost Vârful Omu, dar urmează toate vârfurile de peste 2.500 de metri altitudine, din Carpaţi, urmând ca în august să escaladeze cel mai înalt vârf din Europa.

60 recommended
104 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »